2015-07-04 15:10:08
Φωτογραφία για Σημαντική ανακοίνωση από το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ενημερώνει όλα τα μέλη του σχετικά με τις νέες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις Επειδή επιβάλλεται  να διασφαλίσουμε το τουριστικό προϊόν των νησιών μας  προτείνουμε και συμβουλεύουμε τους συναδέλφους οι οποίοι πραγματικά  βιώνουν τις έντονες αναταράξεις των οικονομικών εξελίξεων:

Συνάδελφοι

1) Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και αφοσιωθείτε στην εξυπηρέτηση και στην τέρψη των επισκεπτών. Καλλιεργείστε  το ευνοϊκό κλίμα ενώ παράλληλα να δείχνετε ήρεμοι , αξιοπρεπείς  και να εμπνέετε σιγουριά ώστε και οι  τουρίστες  να εισπράττουν   αυτή την συμπεριφορά και να την μεταδίδουν στους οικείους τους κόντρα στην εικόνα που διαμορφώνουν τα ελληνικά και τα ξένα κανάλια πληροφόρησης. Να λειτουργείτε με επαγγελματική ευσυνειδησία  και μην ξεχνάτε ότι οι  αλλοδαποί τουρίστες έχουν απεριόριστο όριο αναλήψεων, οπότε καθησυχάστε τους ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Μην επιτρέπετε να σας λυπούνται να είστε υπερήφανοι , είσαστε έλληνες  και ο κλάδος μας δεν είναι υπεύθυνος για την κρίση που περνάμε σήμερα.


2) Όσοι έχετε μηχανάκια πιστωτικών καρτών  θα πρέπει να δέχεστε το πλαστικό χρήμα και να το ενθαρρύνετε  ώστε να βοηθήσετε στην ρευστότητα των επισκεπτών μας. Το σωματείο παρακαλεί να μην αρνείστε την χρήση πιστωτικών καρτών γιατί δημιουργείτε πρόβλημα στους επισκέπτες και αρνητικό κλίμα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για μας  από την πληρωμή με πιστωτικές κάρτες (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή)  όμως εφ’ όσον διαθέτουμε μηχάνημα (pos) είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όλες τις συναλλαγές μικρές οι μεγάλες. Άλλωστε είναι λάθος και ανακόλουθο να υπάρχει το αυτοκόλλητο σήμα των συναλλαγών στο κατάστημα μας και να τις αρνούμαστε στη συνέχεια εφ όσον μας έχει επιλέξει ο πελάτης.

3) Μπορείτε να πληρώνετε τους προμηθευτές σας μέσω Web Banking  ή καταθέσεων στις τράπεζες ή στο ταχυδρομείο που συνεργάζεστε ώστε να μην έχετε έλλειμμα προμηθειών.  Χρησιμοποιείστε την τεχνολογία και αναπτύξτε τις δυνατότητες της.

Το Σωματείο ζητάει την βοήθεια όλων για την διατήρηση του καλού κλίματος στους επισκέπτες μας. Ενημερώστε τους και καθησυχάστε τους. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλους μας για να διατηρήσουμε την τουριστική σεζόν με τις ελάχιστες απώλειες. Ας δείξουμε στους επισκέπτες μας τι θα πει Ελληνική Φιλοξενία. Τέλος απομακρύνετε με  το πιο πλατύ σας χαμόγελο όλη  τη σκοτεινιά που μας περιβάλλει , εργαστείτε με το κεφάλι ψηλά , ευσυνειδησία και ήθος . Μαζί θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη.
ΤΟ ΔΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ