2015-07-04 19:23:07
Φωτογραφία για Ινδία: Rafale και Tejas για να σώσουν την κατάσταση…
Τρεις μοίρες μαχητικών MiG-21 και MiG-27 καταργεί η Ινδική Αεροπορία με στόχο των κανιβαλισμό των μαχητικών τους και την χρησιμοποίηση των ανταλλακτικών σε αεροσκάφη των εν λόγω τύπων άλλων μοιρών.

Πηγές αναφέρουν πως θα κανιβαλιστούν 36, συνολικά, αεροσκάφη. Στη θέση τους θα συγκροτηθεί μια νέα μοίρα με αεροσκάφη Su-30 που βρίσκονται υπό παράδοση. Επίσης, η ηγεσία της Αεροπορίας ζητά την όσο το δυνατό συντομότερη κατάληψη στις διαπραγματεύσεις για την παράδοση των 36 γαλλικών μαχητικών Rafale. Παράλληλα αναμένεται η ένταξη σε υπηρεσία και των εγχώριων ελαφρών μαχητικών Tejas.

Η Ινδική Αεροπορία διαθέτει, αυτή την στιγμή, 35 μοίρες μαχητικών, αντί των επιθυμητών 42 σε περίπτωση εμπλοκής με το Πακιστάν και 45 σε περίπτωση εμπλοκής με Κίνα και Πακιστάν, μαζί. Η Ινδική Αεροπορία δεν είδε με καλό μάτι την περικοπή στην παραγγελία των γαλλικών μαχητικών από 126 σε μόλις 36.

Για τον λόγο αυτό πιέζει την κυβέρνηση για την απόκτηση επιπλέον μαχητικών πολλαπλών χρήσεων, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας με τα ρωσικά μαχητικά που διαθέτει. Αν τα καταφέρουν και συμφωνήσουν Ινδοί και Γάλλοι, μια επαναληπτική παραγγελία δεν θα πρέπει να αποκλείεται, παρά τις αρνήσεις μέχρι στιγμής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΡΜΑΝΙ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΡΜΑΝΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ