2015-07-06 13:49:46
Φωτογραφία για ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Νέες προτάσεις αναμένει  και το Eurogroup από την Ελλάδα

Η πόρτα για συζητήσεις είναι ανοιχτή και τα πάντα εξαρτώνται από τις προτάσεις που θα υποβάλει η ελληνική πλευρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ωστόσο πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για νέο πρόγραμμα βοήθειας.

«Λαμβάνουμε υπ' όψιν και σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα. Βεβαίως παραμένει η κυβέρνηση πρόθυμη για συζητήσεις, όπως το είπε και η καγκελάριος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή», ανέφερε σχετικά με το ελληνικό δημοψήφισμα.

Κατά τον Ζάιμπερτ, «Το χθεσινό "Όχι" είναι και μία απόρριψη στην αρχή, η οποία διέπει εδώ και χρόνια τη βοήθεια προς τις χώρες σε πρόγραμμα, ότι αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια αλληλοσυνδέονται».

«Παραμένει αμετάβλητη η πεποίθησή μας», πρόσθεσε. «Ότι εάν ακολουθήσουμε αυτή την αρχή, μπορούμε από κοινού να πετύχουμε πρόοδο, όπως το καταφέραμε ξεκάθαρα σε άλλες χώρες. Θα πρέπει τώρα στην Ευρώπη να συζητήσουμε πολύ, να διερευνήσουμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες. Σε όλα αυτά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες προτάσεις θα θέσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι».


Αναφορικά με την αυριανή Σύνοδο ο Ζάιμπερτ αρκέστηκε να πει ότι η γερμανική κυβέρνηση και οι εταίροι θα συζητήσουν για την κατάσταση που επήλθε μετά το «Όχι» στο δημοψήφισμα και επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν να δουν ποιες νέες προτάσεις θα υποβληθούν από την Ελλάδα.

Νέες προτάσεις αναμένει και το Eurogroup από την Ελλάδα

Επίσης, νέες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση αναμένουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Eurogroup, στην οποία προστίθεται: «Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε μετά από τη μονόπλευρη απόσυρση της ελληνικής κυβέρνησης από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το εκτενές σχέδιο μεταρρυθμίσεων που είχε προβλεφθεί στη συμφωνία του Φεβρουαρίου 2015». To Eurogroup θα συνέλθει στις 14:00 ώρα Ελλάδας, θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες αργότερα, στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Στη βελγική πρωτεύουσα το κλίμα είναι βαρύ, δεδομένου ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης, κυρίως οι ανατολικές, προτάσουν ακραίες επιλογές με το πρόσχημα ότι ο ελληνικός λαός μίλησε άρα η άποψή του πρέπει να γίνει σεβαστή. Σύμφωνα με αυτές τις χώρες, ο ελληνικός λαός χθες δεν τάχθηκε κατά της λιτότητας αλλα εναντίον της παραμονής στο ευρώ.

Η εκτίμηση στις Βρυξέλλες είναι ότι οι μετριοπαθείς δυνάμεις θα επικρατήσουν και πως αύριο θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τις δεσμεύσεις που της έχουν ζητηθεί τόσο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων όσο και δημοσιονομικών μέτρων.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ