2015-07-06 14:00:17
Φωτογραφία για Ο Πούτιν καλεί Τσίπρα! - Επικοινωνία Τσίπρα- Ντράγκι
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι λίγες ώρες πριν από μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως η Αθήνα στοχεύει σε συμφωνία με τους δανειστές η οποία φυσικά και θα «έλυνε» τα χέρια στον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη ο οποίος θα μπορούσε να αυξήσει το όριο του ELA κρατώντας όρθιες τις ελληνικές τράπεζες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται να υπάρξει μια ακόμη διακοπή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Νωρίτερα ... Μικρή διακοπή έγινε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η σύσκεψη των αρχηγών, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Η Ρωσία ελπίζει στην επίτευξη μιας συμφωνίας της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της το ταχύτερο δυνατό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα που αφορούν την οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα θα πρέπει να απευθύνονται στην Αθήνα.

«Θέλουμε οι Έλληνες εταίροι μας να επιτύχουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς με τους πιστωτές το ταχύτερο δυνατό και να πάρουν αποφάσεις που θα επιτρέπουν μια οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στην χώρα με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ