2015-07-06 21:02:52
Φωτογραφία για ΑΥΤΑ είπε ο Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ για τον Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου κι έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Γιάνη Βαρουφάκη Πρώτος το λόγο πήρε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τόνισε: «Με τον Ευκλείδη έχουμε κοινές αναφορές όσον αφορά τις σπουδές αλλά και την πορεία μας. Από την πρώτη στιγμή κάναμε τα πρώτα ταξίδια μαζί με τον Ευκλείδη για να συζητήσουμε με τους θεσμούς, ενώ όσον αφορά στην προσωπική μας προσέγγιση μας χαρακτηρίζει η κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων, με τη λογική "έτσι θα γίνει επειδή έτσι γινόταν τόσο καιρό" σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η κοινή μας διάγνωση, συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για το πρόβλημα της χώρας ήταν η λιτότητα, η ύφεση, το μη βιώσιμο χρέος. Οι κοινοί μας στόχοι είναι το σπάσιμο αυτού του ανατροφοδοτούμενου κύκλου αυτής της ανάδρασης, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Το 61% θα μείνει στην οικονομική ιστορία, θα μείνει στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης» και συνέχισε: "Όλη η Ελλάδα θα πρέπει να ευγνωμονεί τον Γιάνη Βαρουφάκη που έδωσε τέτοια διάσταση στο ελληνικό θέμα. Ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και κατάφερε πολλά. Όλος ο κόσμος συζητάει πλέον ότι αυτό το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν είχε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Αναλαμβάνω σε μια δύσκολη στιγμή και ξέρω ότι ο Γιάνης θα είναι εδώ μαζί μου και θα με συμβουλεύει".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ