2012-05-06 15:16:14
Φωτογραφία για Οι κάλπες έφεραν το νέο μοντέλο μεταθέσεων στρατιωτικών
Οι εκλογές φέρνουν και διάφορα …καλά πιο …γρήγορα! Έτσι φαίνεται ότι  λειτούργησε η κρατική μηχανή και έστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο  και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τετάρτη 2/5 η απόφαση του  Αν. Υπουργού  Αμυνας κ. Γιάννη Ραγκούση  με την οποία έρχονται  τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς της διαδικασίας μεταθέσεων των στρατιωτικών.

Η απόφαση – με ΦΕΚ 1400  – περιέχει σειρά καινοτόμων αλλαγών , που βελτιώνουν – συμπληρώνουν το περσινό μοντέλο μεταθέσεων των στρατιωτικών και αποτυπώνει την πολιτική βούληση για απόλυτη αξιοκρατία και διαφάνεια, υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και, πάνω από όλα, προστασία και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας τους,όπως λένε συνεργάτες του κ Ραγκούση. Σκοπός  είναι να  εφαρμοστεί η απόφαση από τις φετινές μεταθέσεις, στο κομμάτι βέβαια που οι ημερομηνίες το επιτρέπουν.Γιαυτό και αφού ολοκληρώθηκε  η διαβούλευση – πήραν μέρος τα επιτελεία αλλά και  αξιωματικοί κατά βούληση με προτάσεις ιεραρχικά υποβαλλόμενες – προωθήθηκε για δημοσίευση. Οι συνεργάτες του κ. Ραγκούση προφανώς και πόνταραν »εκλογικά» πάνω στο ότι οι αλλαγές που επέρχονται είναι υπέρ των στρατιωτικών, άσχετα αν δεν το παραδέχονται.


Οι μεταθέσεις  έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο προετοιμασίας  αλλά τα επιτελεία ήδη αναπροσαρμόζουν  κριτήρια, προ’υ’ποθέσεις κλπ κατά την υπουργική απόφαση που να σημειωθεί έχει  την υπογραφή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταράκου.

Ιδού μερικές από τις προβλέψεις της απόφασης :

-Τα στελέχη, που εμπίπτουν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων καθώς και αυτά που επιθυμούν συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο, μετατίθενται υποχρεωτικά, εφόσον το επιθυμούν, σε τόπο προτίμησής τους ,ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει των ΠΟΥ. Αν δεν υπάρχει θέση πάνε και σε κοντινή  μονάδα άλλου κλάδου!.

-Μετά τη κοινοποίηση των πινάκων με τις θέσεις πρός κάλυψη – μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου – τα στελέχη, που επιθυμούν μετάθεση καταθέτουν αναφορά ιεραρχικά για τη κάλυψη αυτών

- Οι πίνακες με τα υπό μετάθεση στελέχη κοινοποιούνται στις μονάδες – μεχρι 30 Μαίου – , αφου διαμορφωθούν από τα Συμβούλια μεταθέσεων. Οι πίνακες συνοδεύονται υποχρεωτικά από τους αντίστοιχους πίνακες μορίων των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Στους αποστελλόμενους πίνακες μορίων θα εμφανίζονται συγκεντρωτικά και αναλυτικά τα μόρια εκάστου στελέχους, αλλά και αιτιολογική εξήγηση όσων εξ αυτών δε μετατίθενται.

- Οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις υλοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο  εκάστου έτους.

- Καθορίζεται για κάθε στέλεχος ανώτερο όριο μεταθέσεων οι οκτώ  μεταθέσεις σε διάστημα 25 ετών συνολικής υπηρεσίας. Στον ανωτέρω περιορισμό δεν υπάγονται οι μεταθέσεις για εκπαίδευση στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

- Μετά τη παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος μετατίθεται στον τόπο προτίμησής του κατά προτεραιότητα  και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μετατίθεται σε μονάδα ή υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ, που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόμετρα από αυτόν. Μετα τα 30 χρόνια υπηρεσίας η μεταθεση στον τόπο προτίμησης είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία.

-Πολύτεκνοι,τρίτεκνοι, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους, και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει του ΠΟΥ – κάτι που είναι υποχρεωτικό για την υπηρεσία.

prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ