2015-07-07 08:57:11
Φωτογραφία για Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί ζητούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ γιατί δεν τους κάνουν πίστωση οι προμηθευτές
Sofokleousin.gr

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κα Άννα Μαστοράκου ζητά να πληρωθούν άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί καθώς όπως λέει, από τα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η κα Μαστοράκου, η εξαιρετικά οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών, που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού τους έχει φέρει σε αδιέξοδο.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων.

Γι αυτό ζητούν από τον Υπουργό να δρομολογήσει άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ