2015-07-07 21:44:55
Φωτογραφία για Κυβερνητική πηγή: Θέλουμε διπλή συμφωνία και αποκατάσταση εμπιστοσύνης
Διπλή συμφωνία – μια βραχυπρόθεσμη και μια μακροπρόθεσμη επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγή κοντά στον Πρωθυπουργό. Ωστόσο «συνολική λύση δεν μπορεί να επέλθει μέσα στο 24ωρο» Προφανώς για την συμφωνία-γέφυρα, αναζητούνται τρόποι πληρωμής εκτός ESM καθώς αν επέλθει συμφωνία δεν προλαβαίνουν να εκταμιευτούν τα σχετικά κονδύλια. Για την οριστική συμφωνία την «μεγάλη» απαιτούνται τα κονδύλια του ESM εξ ου και το σχετικό αίτημα της Αθήνας.

Η πρώτη ρύθμιση θα πρέπει να επέλθει μέχρι το τέλος Ιουλίου καθώς έχουμε ενόψει δύο μεγάλες πληρωμές στην ΕΚΤ.

Ενδιαμέσως θα πρέπει να περάσουν από την Βουλή κάποιοι εφαρμοστικοί νόμοι.

«Ολοι σκέπτονται μια διπλή ρύθμιση» έλεγε η ίδια πηγή επισημαίνοντας πως μπορεί να μην είναι επαρκής ο ένας μήνας και πως «οι άλλοι θέλουν δύο μήνες».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κείμενο που θα συντάξει η ελληνική πλευρά θα είναι με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις ελληνικές θέσεις και τις θέσεις των θεσμών.


«Προϋπόθεση είναι να μην υπάρξουν ατυχήματα» σημείωσε.

Αναφορικά με τις τράπεζες και την στάση της ΕΚΤ από εδώ και πέρα, η εν λόγω πηγή παραδέχονταν: «Φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις πρέπει να πάμε γρήγορα». Συμπλήρωνε δε πως «υπάρχει ένα θέμα με την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, το οποίο θέλει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή εμφανίζονται άπαντες «πιο καθησυχασμένοι μετά το δημοψήφισμα και τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών η οποία ηρέμησε τα πράγματα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ