2015-07-09 10:39:12
Φωτογραφία για Πληθαίνουν τα...κρούσματα μη πληρωμής εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας
Ανθρώπινα δράματα υπάρχουν πίσω από τις περιπτώσεις ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες πληρώνουν τους εργαζόμενους "έναντι" ή δεν τους πληρώνουν καθόλου, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία εργαζομένων.

IATRONET

Μείζον θέμα έχει προκύψει με την πολιτική ορισμένων ιδιωτικών κλινικών να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους ή τους πληρώνουν “έναντι” για μεγάλο διάστημα.

Αυτό καταγγέλλουν το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, αντιπροσωπεία των δύο Συλλόγων συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους εταιρείας η οποία οφείλει στο προσωπικό.

Η απάντηση που πήραν είναι ότι η εταιρεία δεν μπορεί να δεσμευτεί για το θέμα των πληρωμών και πως θα πληρώνει “έναντι” για όσο διάστημα κρίνει.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς προειδοποιούν με κινητοποιήσεις, θεωρώντας ότι με συντονισμένη δράση κατόρθωσαν να αποσπάσουν μερική πληρωμή μισθών.


Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρουν χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικής κλινικής, οι υπεύθυνοι της οποίας είχαν δεσμευτεί εγγράφως για εξόφληση δεδουλευμένων πρώην εργαζόμενης στην εταιρεία.

Δυσκολίες

Παρά τις διαβεβαιώσεις, ωστόσο, η εταιρεία δεν την εξοφλεί. Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι η γυναίκα έχει εκδηλώσει στο μεταξύ σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι υπεύθυνοι της κλινικής είχαν δεσμευτεί στην επιθεώρηση εργασίας ότι – το αργότερο τον Ιούνιο που πέρασε – θα κατέβαλε το ποσό που οφείλει και το οποίο ανέρχεται στις 4.000 ευρώ. Αυτό δεν συνέβη.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι η εν λόγω κλινική έχει επιβάλλει καθεστώς απλήρωτης εργασίας και πως δεκάδες εργαζόμενοι εξαθλιώνονται καθημερινά και ζουν στην αβεβαιότητα της καταβολής του μισθού.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ