2015-07-14 09:53:18
Φωτογραφία για Στις 20:00 η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος Super League
Στις 20:00 πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής η κλήρωση του... πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2015-2016 με αρκετά... προβλήματα και αστερίσκους!

Χωρίς επικυρωμένη βαθμολογία, χωρίς εγγραφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή στην κατηγορία και με την Κέρκυρα να βρίσκεται ακόμη στον «αέρα», διενεργείται την Τρίτη (14/7) στο Μέγαρο Μουσικής η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League. Ποιες ομάδες θα πάρουν κλειδάριθμο.

Με αστερίσκο ή ως «ομάδα Α» θα μετάσχει η Κέρκυρα αφού υπάρχει η εκκρεμότητα με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί αποβολής των «Φαιάκων» από το πρωτάθλημα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών.Το πόρισμα της ΕΕΑ δεν έχει ακόμη αποσταλεί στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου ώστε να προχωρήσει η υπόθεση, και αυτός είναι ο λόγος που η διοργανώτρια σκεφτόταν να συμπεριλάβει την Κέρκυρα με αστερίσκο στην κλήρωση.

 

Όμως την Δευτέρα (13/7) προέκυψε και η προσφυγή του Λεβαδειακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για την Βέροια. Έτσι η Super League προσανατολίζεται είτε να βάλει την Κέρκυρα και την Βέροια με αστερίσκο, είτε να τις αντικαταστήσει με «ομάδα Α» και «ομάδα Β».

 

Εξάλλου, λόγω των παραπάνω εκκρεμοτήτων, η κλήρωση διενεργείται χωρίς να έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία, γεγονός που αποτελεί άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μη επικύρωση της βαθμολογίας, έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να «εγγραφούν» ως νέα μέλη της Super League η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Ωστόσο, το θέμα είναι περισσότερο τυπικό, κι έτσι έχει αποφασιστεί πως οι δύο ΠΑΕ θα μπουν κανονικά στην κληρωτίδα, αφού άλλωστε η Football League έχει επικυρώσει κανονικά την άνοδο των δύο ομάδων.

 

Οι κλειδάριθμοι

 

-Μετά από αίτημα της Forthnet, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος δεν θα παίζουν όλοι τους εντός έδρας την ίδια αγωνιστική.

 

-Μετά από αίτημα της αστυνομίας δεν θα παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

 

-Επίσης μετά από αίτημα της αστυνομίας δεν θα παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής.

 

Συμφωνήθηκε, εξάλλου, όταν θα παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, να παίζουν σε διαφορετική μέρα.

 

Τέλος, με το σύστημα που θα διενεργηθεί η κλήρωση (όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια) θα αποφευχθούν τα ντέρμπι τις πρώτες αγωνιστικές.

 

Θυμίζουμε πως το πρωτάθλημα 2015-2016 της Super League, ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ