2015-07-18 07:42:51
Φωτογραφία για 6800 - Για πρώτη φορά Ηγούμενος Αγιορειτικής Μονής απευθύνει μήνυμα σε διαδικτυακή ομάδα φίλων του Αγίου Όρους


Στην ομάδα με τίτλο «Φίλοι του Αγίου Όρους/Agio Oros - Mount Athos»

στη σελίδα https://www.facebook.com/groups/44307016564/διαβάσαμε στις 17/7/2015 μήνυμα-χαιρετισμό Αγιορείτη ηγουμένου προς τα μέλη της εν λόγω ομάδας, το οποίο έχει γενικότερο ενδιαφέρον. Πέραν της σημειολογίας, είναι η πρώτη φορά που επίσημη φωνή του Αγίου Όρους, η πρώτη φορά που Αγιορείτης ηγούμενος απευθύνεται σε διαδικτυακή ομάδα φίλων του Περιβολιού της Παναγίας. Ως γνωστόν, το Άγιον Όρος εκτείνεται και προσφέρεται αφειδώς προς πάντα άνθρωπο καλής θελήσεως, ενώ το αγιορείτικο ήθος και βίωμα είναι χρήσιμο σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ.

        Ακολουθεί το μήνυμα του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου:

Αγαπητοί μου αδελϕοί,

Μέλη της ομάδος «Φίλοι Αγίου Όρους» και όλοι προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν.

Απευθύνω χαιρετισμό εκϕράζοντας την χαρά μου για την αγάπη και το ενδιαϕέρον στο Άγιο Όρος, που δείχνετε μέσω αυτής της προσπαθείας.


Η αγάπη, βεβαίως, όλων στο πρόσωπο της Παναγίας είναι αυτή που κάνει όλους να αγαπούμε ό,τι έχει σχέση μ' Αυτήν. Αυτό που θέλω να καταθέσω στην αγάπη σας και μόνο, είναι το μήνυμα του Αγίου Όρους ανά τους αιώνες, την ενότητα! Ο κόσμος έχει κουρασθεί πλέον από τα πολλά λόγια και τα ρητορικά σχήματα, του έχουν δημιουργήσει μια απομόνωση και μια αποξένωση από όλους και από όλα. Σ' αυτήν την δύσκολη στιγμή έρχεται το Άγιον Όρος να εκϕράσει το μήνυμά του, την ενότητα, που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο Χριστός μας κατά την εδώ παρουσία Του κήρυξε την αγάπη χρησιμοποιώντας τρεις βασικές λέξεις/ϕράσεις που εννοούν την αγάπη:

-χαίρετε (να είστε χαρούμενοι)

-ειρήνη υμίν (ειρηνεύετε)

-μαζί (θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες της ζωής σας).

Σ' αυτές τις τρεις λέξεις/ϕράσεις αναπαύεται η αγάπη και μέσα στην αγάπη κρύβεται η ενότητα μεταξύ μας! Χωρίς αγάπη δεν μπορείς να υπομείνεις την ατέλεια του αδελϕού σου και να σταθείς μαζί του ενωμένος.

Όποιος μέσα στην ιστορία προσπάθησε να διαταράξει την ενότητα στο σώμα της εκκλησίας, απεβλήθη σαν παράσιτο, σαν κάτι ξένο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Μονής Εσϕιγμένου. Βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις και απέκοψαν την Μονή από το υπόλοιπο Άγιο Όρος, διαταράσσοντας έτσι την ενότητα. Μετά από υπομονή και προσπάθειες ετών για μετάνοια, το ίδιο το Άγιο όρος τους απέβαλε από το σώμα του, γιατί έβλεπε ότι είχε διαταραχθεί η ενότητα εντός αυτού.

Κάθε ϕιλοαγιορείτης, λοιπόν, ας αποκομίσει την ευλογία της Παναγίας καθώς και τα μηνύματα του Αγίου Όρους, ϕωτιζόμενος ο ίδιος να μεταϕέρει αυτό το ϕως και στους υπολοίπους, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη την ενότητα, όλοι έχουμε ανάγκη την αγάπη, δηλαδή τον Χριστό!

Εύχεσθε!

Ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. του Εσϕιγμένου

Αρχιμ. Βαρθολομαίος

Και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελϕοί

[Σημείωση ιστολογίου ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Παραθέτουμε στοιχεία επικοινωνίας με τη μονή Εσφιγμένου το τηλ. 2377023229, την ηλ. διεύθυνση [email protected], την ιστοσελίδα www.esphigmenou.grκαι το ιστολόγιο http://athosesfigmenou.blogspot.gr]

πηγή: http://enotitapnevmatos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
6799 - Η τήρησις του όρου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
6799 - Η τήρησις του όρου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ