2015-07-20 19:48:59
Φωτογραφία για Σόιμπλε σε Μέρκελ: Εγώ μπορώ χωρίς εσένα, εσύ δεν μπορείς χωρίς εμένα
Τις σχέσεις μεταξύ της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρατηρεί η εφημερίδα Tagespiegel.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η απειλή του Σόιμπλε για παραίτηση δεν γίνεται για λόγους φιλαρέσκειας, αλλά θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα ενός τέταρτου πακέτου, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα.

«Παράλληλα με την προειδοποίηση υπάρχει και ένα άλλο μήνυμα για την Μέρκελ, το οποίο με απλά λόγια σημαίνει: Εγώ μπορώ χωρίς εσένα, εσύ δεν μπορείς χωρίς εμένα. Εάν ο Σόιμπλε καταφερόταν εναντίον της Μέρκελ, τότε αυτή θα έχανε. Καταρχάς θα έχανε ψήφους μέσα στη Χριστιανική Ένωση και οι συνέπειες θα ήταν πολύ επικίνδυνες. Η Μέρκελ, όμως, δεν θα διακινδυνεύσει να τις χάσει. Θα συνεχίσει λοιπόν να ακούει τον Σόιμπλε, να τον εκτιμά, να εκτιμά τη γνώμη του», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «Η παραίτηση του Σόιμπλε θα τάραζε εκ θεμελίων την καγκελαρία της Μέρκελ. Η Μέρκελ μπορεί να θέτει τις κατευθυντήριες γραμμές, αλλά δεν είναι σε θέση να εξαναγκάσει σε τίποτε πλέον τον Σόιμπλε. Θα πρέπει να βρει -για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα του 1999- έναν κοινό δρόμο μαζί του».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ