2015-07-23 00:06:05
Φωτογραφία για Barclays: Προς κλείσιμο λογαριασμών Βρετανών που ζουν Κύπρο
Η βρετανική τράπεζα Barclays προτίθεται να κλείσει αρκετούς καταθετικούς λογαριασμούς Βρετανών πελατών της που ζουν στην Κύπρο και στη Μάλτα, στο πλαίσιο μέτρων απλούστευσης της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα This Is Money της εφημερίδας Daily Mail, η τράπεζα έχει ήδη ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα με επιστολές τους πελάτες της που επηρεάζονται από την απόφαση.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν οι λογαριασμοί που περιέχουν καταθέσεις λιγότερες των 100.000 λιρών. Η προθεσμία που φέρεται να έχει δοθεί είναι η 11η Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ανάλογες επιστολές θα λάβουν σύντομα και οι Βρετανοί πελάτες της τράπεζας που ζουν στην Ελλάδα.

Πελάτες της Barclays που κινδυνεύουν να δουν τον λογαριασμό τους να κλείνει εκφράζουν τον φόβο ότι δε θα μπορέσουν να ανοίξουν άλλον τραπεζικό λογαριασμό στη Βρετανία, καθώς πολλοί δεν έχουν πια βρετανική διεύθυνση κατοικίας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξει κανείς λογαριασμό σε βρετανική τράπεζα.

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο για τους δικαιούχους σύνταξης από τη Βρετανία, καθώς πρέπει να έχουν βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή των χρημάτων.

 Πηγή ΚΥΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ