2015-07-23 16:00:42
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος γνωστού εφοπλιστή
Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς και πλούσια δράση εκβιασμών, ληστειών ,εκρήξεων και σωρείας σκληρών μεθόδων προς επίλυση οικονομικών διαφορών ,κατηγορείται από την Εισαγγελία γνωστός εφοπλιστής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από πολύμηνη έρευνα που διενέργησαν τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής την κ. Ελένη Τουλουπάκη , απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες κατά του γνωστού εφοπλιστή και ενός στενού συνεργάτη του, για σωρεία ποινικών αδικημάτων ενώ ήδη διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου από την χώρα τόσο για τον βασικό κατηγορούμενο όσο και για τον θεωρούμενο «δεξί του χέρι».

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη ο εφοπλιστής , που πριν δύο χρόνια είχε κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση δανειοδοτήσεων από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος, συγκρότησε ομάδα στην οποία μετείχαν πρώην αστυνομικοί και «μπράβοι» με σκοπό μέσω ιδιαίτερα σκληρών μεθόδων να διευθετεί οικονομικά θέματα.


Οι Εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση υπό την κυρία Τουλουπάκη , Χρ.Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη, διαθέτουν επίσης στοιχεία για συγκεκριμένη περίπτωση που διαπράχθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας από την ομάδα. Στο 30 σελίδων πόρισμα περιγράφονται σειρά εκβιασμών , απειλών , ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων πρακτικών.

Για την δράση της ομάδας υπήρξαν καταγγελίες θυμάτων μεταξύ των οποίων δικηγόρος ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε «ανηλεώς», ενώ την εγκληματική συμπεριφορά της οργάνωσης φαίνεται να βίωσαν και γνωστοί επιχειρηματίες που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κλπ.

Σε βάρος του εφοπλιστή αλλά και του συνεργάτη του, ο οποίος επίσης είχε εμπλοκή με την Δικαιοσύνη για υπόθεση όπλων, απαγγέλθηκε κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Opinionpost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ