2015-07-24 16:58:23
Φωτογραφία για Με Τρωάδες του Εθνικού τελικά η έναρξη του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ
Από την ερχόμενη Τρίτη με Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί εκ νέου το πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ όπου πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής είναι ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Όπως δείχνουν τα πράγματα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας μας και τις πολλές αναβολές και ματαιώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πάτρας που είχε ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές Ιουλίου, αναγκαστικά θα τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, η έναρξη των εκδηλώσεων μάλλον δεν θα γίνει στις 2 Αυγούστου με την παράσταση «Ιούλιος Καίσαρ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Γιάννη Στάνκογλου αλλά στις 4 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο με την τραγωδία «Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο με την Καρυοφιλιά Καραμπέτη στο ρόλο της Εκάβης.


Η επόμενη σίγουρη παράσταση είναι και πάλι του Εθνικού Θεάτρου, η κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» στις 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου με τον ίδιο στον ρόλο της Πραξαγόρας. Με την παράσταση αυτή θα δοθεί και η επίσημη πρεμιέρα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας, ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Δ. Ανδριόπουλος το 1981 με πρώτη μάλιστα παράσταση τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς τις «Εκκλησιάζουσες» και πάλι του Εθνικού με Μαίρη Αρώνη τότε και Παντελή Ζερβό.

Σίγουρη θεωρείται και η έλευση της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στις 10 Αυγούστου 2015 με τον Τάσο Νούσια καθώς και της Αριστοφανικής παράστασης «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στις 24 Αυγούστου.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις «Τρωάδες» αναμένεται να ξεκινήσει από την άλλη εβδομάδα ενώ θα γνωστοποιηθεί και το σημείο λειτουργίας και διάθεσης εισιτηρίων από το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και πως θα διαμορφωθεί εκ νέου με δεδομένες και γνωστές ήδη τις ακυρώσεις παραστάσεων όπως η «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και οι «Νεφέλες» με Πέτρο Φιλιππίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες προσθήκες όπως η «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου με την Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Γιάννη Βόγλη που λέγεται ότι θα έρθει στο Αρχαίο Ωδείο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Άγνωστο παραμένει αν θα γίνει τελικά και η παράσταση «Οι Τενόροι» με τους Θ. Τσαλταμπάση και Βλαδίμηρο Κυριακίδη που αρχικά είχε ανακοινωθεί για τις 6 Αυγούστου στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας.

Η φωτ. είναι από το επίσημο σάιτ του Εθνικού Θεάτρου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ