2015-07-25 15:38:07
Φωτογραφία για Καλοκαιρινός έρωτας ή κάτι παραπάνω;
Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου αυτήν τη φορά γράφει για τους καλοκαιρινούς έρωτες και για τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχει και συνέχεια αυτή η σχέση Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλες οι αισθήσεις βρίσκονται στο απόγειο τους! Λίγο ο καυτός ήλιος, λίγο τα μικροσκοπικά ρούχα που καλύπτουν ελάχιστα το σώμα, λίγο το παιχνίδισμα με το δροσερό νερό της θάλασσας, οδηγούν σε αύξηση της ερωτικής διάθεσης.

Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, να νιώθεις εντονότερα την ανάγκη να φλερτάρεις, αφήνοντας τον εαυτό σου ελεύθερο, δίχως να σκέφτεσαι τα "πρέπει" και τα "μη" του χειμώνα. Και να που εκείνος ανταποκρίνεται στο ερωτικό σου κάλεσμα και ένα ειδύλλιο ξεκινά...

Έχει, όμως, άραγε μικρή ημερομηνία λήξης;

Οι καλοκαιρινοί έρωτες συνήθως είναι σύντομοι, αλλά θυελλώδεις και αυτό γιατί ξεκινούν δίχως προσδοκίες. Εκείνο που σκέφτεσαι είναι να περάσεις ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης, οι οποίες έστω και για λίγο θα σε κρατήσουν μακριά από την ρουτίνα και την ανία της καθημερινότητας. Είναι σαν να υπάρχει ένας άγραφος νόμος κατά τον οποίο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις μεταξύ των συντρόφων, ούτε η απαίτηση η νέα αυτή γνωριμία να καταλήξει σε μία σταθερή και σοβαρή σχέση ζωής.


Σίγουρα, κάθε στιγμή και σε κάθε εποχή είναι πιθανό να προκύψει μια σχέση η οποία δεν θα κρατήσει στο χρόνο. Ωστόσο το καλοκαίρι θα μπορούσαμε να πούμε ότι πληροί τις περισσότερες προδιαγραφές για κάτι τέτοιο, καθώς ταυτίζεται με την ελευθερία, την ανεμελιά και τη διασκέδαση!

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Όσο πιο χαλαρά και με χαμηλές προσδοκίες μπαίνεις σε μία σχέση, τόσο πιο πιθανό είναι να δώσεις χρόνο στον άλλο για να τον γνωρίσεις, δείχνοντάς του ταυτόχρονα τον πραγματικό σου εαυτό και όχι προσπαθώντας να παρουσιάσεις κάτι που πιθανώς θα ανταποκρινόταν στο πως πιστεύεις ότι εκείνος θα ήθελε να είσαι. Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ σας μοιάζει πιο ισχυρός και αληθινός από ότι θα περίμενες αρχικά, τότε και ο σύντροφός σου θα προσπαθήσει να διατηρήσει την επαφή μαζί σου και μετά το πέρας του καλοκαιριού.

ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ...

1. Εστιάζει σε σένα και μόνο. Θα παρατηρήσεις ότι από την αρχή της γνωριμίας σας θα επιδιώκει την επαφή μαζί σου και όχι με οποιοδήποτε θηλυκό κινείται γύρω του. Συνήθως, ο άντρας που συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις γυναίκες, είναι εξίσου διαχυτικός ανεξαιρέτως προσώπου και χρησιμοποιεί τα ίδια κομπλιμέντα για όλες, περιορίζεται σε περιστασιακές σχέσεις.

2. Επιδιώκει την επικοινωνία μαζί σου. Είναι γνωστό πως η επικοινωνία αποτελεί το κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση. Εάν εκείνος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, θα θελήσει να διατηρήσετε μια σταθερή επαφή, έστω και αν αυτό αρχικά περιορίζεται στα γραπτά μηνύματα, το τηλέφωνο ή τη συνομιλία με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει τόση σημασία το τι θα λέτε, αλλά το να υπάρχει ο ένας στη ζωή του άλλου.

3. Θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η φυσική επαφή αποτελεί βασική ανάγκη οποιουδήποτε ατόμου ενδιαφέρεται για σένα. Επομένως, μέσα από προτάσεις για ατομικές συναντήσεις μαζί σου -και όχι τόσο στα πλαίσια μιας ευρύτερης παρέας- θα προσπαθήσει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

4. Θυμάται τη λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά! Μέσα από τις συζητήσεις σας θα διαπιστώσεις ότι έχει συγκρατήσει μικρές λεπτομέρειες για πράγματα που σου αρέσουν ή αντίστοιχα που απεχθάνεσαι.

5. Είναι εκδηλωτικός μαζί σου. Εάν η σχέση σου είναι κάτι παραπάνω από ένα καλοκαιρινό φλερτ, τότε είναι πολύ πιθανό να τον ακούσεις να σου λέει: "Είμαι τυχερός που σε έχω", "Δεν θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού, παρά μόνο μαζί σου", "Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα μαζί σου" κ.λπ

6. Θυμάται την ημερομηνία και τον τρόπο που γνωριστήκατε. Ακόμα κι αν έχουν περάσει 3-4 μήνες από την γνωριμία σας, δεν θα παραλείψει να γιορτάσετε την επέτειο γνωριμίας σας.

Φαίνεται πως τις περισσότερες φορές οι καλοκαιρινοί έρωτες τελειώνουν μόλις αδειάσει η βαλίτσα των διακοπών και ξεχνιούνται μαζί με την αίσθηση της άμμου στα πόδια. Ωστόσο, ο έρωτας δεν έχει κανόνες. Συχνά είναι απρόβλεπτος και μας καταπλήσσει! Έτσι, η σχέση του καλοκαιριού θα μπορούσε να επιτύχει τόσο όσο και κάθε άλλη σχέση. Βέβαια, εάν είσαι αθεράπευτα ρομαντική προσπάθησε να προστατεύσεις τον εαυτό σου, γιατί τα "καλοκαιρινά παιχνίδια" μπορεί να σε πληγώσουν και να σε απογοητεύσουν βαθιά...

Πηγή: tlife
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ