2015-07-25 20:33:50
Φωτογραφία για Πάτρα: Εμφανίζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές και «άδειαζαν» τα σπίτια των ιδιοκτητών
Ως ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν σπίτια στην Πάτρα εμφανίζονταν οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες που εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση κλοπής κοσμημάτων και χρυσαφικών. Οι συλληφθέντες έμπαιναν στα σπίτια των ιδιοκτητών, δήθεν για να τους κάνουν ερωτήσεις για το διαμέρισμα που νοίκιαζαν ή για να τους ζητήσουν να τους το δείξουν από κοντά. Και βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία, ένας από τους συνεργούς πήγαινε στην κρεβατοκάμαρα και έκλεβε χρυσαφικά και ρευστό.

Το αποτέλεσμα ήταν να κάνουν οκτώ κλοπές και να αφαιρέσουν χρυσαφικά και χρήματα ύψους 43.000 ευρώ.

ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

Κατά την ΕΛΑΣ, επρόκειτο για εγκληματική ομάδα που δρούσε βάσει σχεδίου, μιας και οι συλληφθέντες, όλοι Ρομά, είχαν φροντίσει από πριν να πληροφορηθούν για το οικονομικό υπόβαθρο των θυμάτων τους. Εκτός από τους τέσσερις, αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί.

Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Οι συλληφθέντες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επισκέπτονταν διάφορες περιοχές της Πάτρας για μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, έμεναν σε ξενοδοχεία και αφού εντόπιζαν, μέσω αγγελιών από εφημερίδες, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους με το πρόσχημα της ενοικίασης.


Προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα, δεν έμεναν πολλές μέρες στην ίδια περιοχή, ενώ κανόνιζαν τηλεφωνικά ραντεβού κυρίως με ηλικιωμένα άτομα, αφού προηγουμένως φρόντιζαν να αντλούν πληροφορίες, για το οικογενειακό τους περιβάλλον, από τους ίδιους ή ρωτώντας τη γειτονιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σημειώνεται ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν πρόχειρες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις, μαζί με οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, πέντε κάρτες sim και εφημερίδες με αγγελίες.

Τονίζεται ότι μεταξύ των τηλεφώνων που κατασχέθηκαν εντοπίστηκαν και εκείνα με τα οποία καλούσαν τους παθόντες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο των δραστών που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασής τους στα διαμερίσματα και ως μέσο διαφυγής.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, μιας και είναι πιθανό οι συλληφθέντες να έχουν κτυπήσει και αλλού.

Πηγή: Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ