2015-07-25 20:38:50
Φωτογραφία για Πρόσβαση των θεσμών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δίνει η κυβέρνηση - Αλλά διαπραγματεύσεις… εκτός
Απόλυτα σύμφωνη είναι η κυβέρνηση για την πρόσβαση των εκπροσώπων των θεσμών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στον τόπο διαμονής τους, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Επισημαίνουν ότι δρομολογείται η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων έως τη Δευτέρα με μόνη εκκρεμότητα που απομένει τις επαφές με κάποιους από τους υπουργούς.

Το χρονικό περιθώριο πάντως των διαπραγματεύσεων με τους 4 πλέον θεσμούς, την Επιτροπή, την ΕΚΤ, τον ΕΜΣ και το ΔΝΤ είναι πολύ περιορισμένο. Το ΔΝΤ δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι έλαβε και εξετάζει το ελληνικό αίτημα για νέο τρίτο δάνειο. Το αίτημα εστάλη το βράδυ από τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά από την αναβολή καθυστέρησης πρώτα του ΔΝΤ και μετά της Επιτροπής αν προηγουμένως δεν υπήρχε συντονισμός για το θέμα του Ταμείου και της συμμετοχής του.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι πλέον εξετάζεται να οριστεί ένα τέλος… χρόνου με την μορφή ενός έκτακτου Eurogroup στις 11 Αυγούστου
. Η λογική - που συμβαδίζει χρονολογικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό - είναι να φανεί αν έως τότε θα καταστεί εφικτή η συμφωνία επί της αρχής για το νέο πρόγραμμα-δάνειο. Αν φανεί ότι το - δύσκολο αυτό έργο - απαιτεί περισσότερο χρόνο, τότε σε επίπεδο Ecofin να αποφασιστεί η λήψη νέας - δεύτερης μετά τα 7,16 δις ευρώ του Ιουλίου - χρηματοδότησης «γέφυρας» από τον EFSM. Ωστόσο, αυτή η χρηματοδότηση που θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες πληρωμής 3,2 δις ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, θα συνοδεύεται από προαπαιτούμενα και από εγγυήσεις επιστροφής των χρημάτων, αφού έτσι ορίσει ο επικαιροποιημένος κανονισμός του EFSM.

Πάντως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από Βρυξέλλες, δεν αποκλείεται οι εν Αθήναις διαβουλεύσεις να ξεκινήσουν λίγο αργότερα, εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Την Πέμπτη το ΔΝΤ ανακοίνωσε οτι δεν θα στείλει εκπροσώπους του στην Αθήνα αν προηγουμένως δεν υπάρχει επίσημο αίτημα, ενω επισήμανε επιπλέον ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα συμμετάσχει σε νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: capital
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ