2015-07-26 11:47:08
Φωτογραφία για Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου: Γιατί είναι επιβλαβή για την υγεία;
Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα καθίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ασφάλεια για τα μικρά παιδιά περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έκανε ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ecology Center.

Στο πλαίσιο της μελέτης βρέθηκε ότι η πλειονότητα των ειδικών καθισμάτων περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Στην πραγματικότητα, 11 από τα 15 καθίσματα περιείχαν αλογονούχες ουσίες επιβραδυντικών φλόγας. Οι ανησυχητικές χημικές ουσίες προστίθενται συχνά ως επιβραδυντικά φλόγας προκειμένου τα καθίσματα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ευφλεκτότητας του εσωτερικού του οχήματος. Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι οι ίδιοι αυτοί οι αφροί είναι το κλειδί για την απορρόφηση της ενέργειας σε μια συντριβή και την προστασία του παιδιού σας από τον τραυματισμό.

Οι ανησυχίες πηγάζουν από την ανίχνευση των χημικών ουσιών, όπως το βρώμιο και το χλώριο, τα οποία χρησιμοποιούνται σε ορισμένα επιβραδυντικά φλόγας. Τέτοια αλογονωμένα επιβραδυντικά φλόγας έχουν συνδεθεί με μια ποικιλία θεμάτων υγείας.


Μία καρκινογόνα χημική ουσία, γνωστή ως τριφθοριούχο χλώριο, βρέθηκε σε δύο καθίσματα. Μάλιστα, πριν από πολλά χρόνια αφαιρέθηκε από παιδικές πιτζάμες. Αν και απαγορεύεται σε πολλά κράτη, είναι ακόμα σε χρήση σε πολλές περιοχές. Αυτό και άλλα επιβραδυντικά φλόγας μπορεί να απελευθερωθούν από τα υφάσματα των προϊόντων μέσω συστηματικής χρήσης. Μπορούν να εγκατασταθούν στον αέρα και, ειδικότερα, στη σκόνη μέσα στο όχημα.

Αν και οι χημικές ουσίες όπως το χλώριο και το βρώμιο που ανιχνεύονται ως δείκτες των επιβραδυντικών φλόγας προκαλούν ανησυχία, ίσως ακόμη πιο ανησυχητική είναι η παρουσία των βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος και το χρώμιο σε ένα μικρό αριθμό των δοκιμαζόμενων παιδικών καθισμάτων. Αυτά τα μέταλλα εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, και περιορίζονται από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) για τη χρήση τους σε άλλα παιδικά προϊόντα.

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου: Γιατί είναι επιβλαβή για την υγεία;Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν ανησυχητικά, η συνοδευτική έκθεση επισημαίνει ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Τα αποτελέσματα δείχνουν μια μικρή συνολική μείωση σε έναν τύπο επιβραδυντικών φλόγας σε σύγκριση με τις δοκιμές των καθισμάτων κατά τα προηγούμενα έτη, ενώ πρόσθετοι κανονισμοί μπορούν να περιορίσουν τη χρήση τους σε όλο τον κόσμο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τα παιδικά καθίσματα. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι περισσότερο συχνός από ό,τι τα γνωστά θέματα που αφορούν την έκθεση σε χημικές ουσίες.

Για μια σειρά από άλλους λόγους ασφάλειας που σχετίζονται με την ανάπτυξη του παιδιού σας, την ικανότητα να αναπνέει, και τη συνολική ασφάλεια, καθώς και τον περιορισμό της έκθεσής τους σε τέτοιες χημικές ουσίες, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση παιδικού καθίσματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα που δεν περιλαμβάνουν ταξίδια. Το κάθισμα αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως εναλλακτική περιοχή για μεγάλες περιόδους ύπνου ή φαγητού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ