2015-07-26 18:26:03
Φωτογραφία για ΠΗΓΕ ΓΙΑ... ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΜ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Η ΤΣΣΚΑ!
Προσπάθεια για να κάνει το... μπαμ του καλοκαιριού με την απόκτηση του Γιώργου Πρίντεζη από τον Ολυμπιακό, πήγε να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το έγκυρο "eurohoops".

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήγε να κάνει μια κίνηση, που θα την ισχυροποιούσε πάρα πολύ και θα την καταστούσε ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Να πάρει τον Γιώργο Πρίντεζη από τον Ολυμπιακό και να τον προσθέσει στην δική της “μηχανή”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eurohoops η Ρωσική ομάδα ήταν αποφασισμένη να πληρώσει στον Έλληνα παίκτη ένα ποσό για τριετές συμβόλαιο που “άγγιζε” τα 6 εκατομμύρια Ευρώ.

Παράλληλα “χτύπησε” την πόρτα των πρωταθλητών Ελλάδας και ζήτησε επίσημα τον παίκτη. Ήταν έτοιμη να καλύψει και μπάι – άουτ, πέρα από το πολύ μεγάλο συμβόλαιο που προσέφερε στον Πρίντεζη. Αν προχωρούσε, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ντιλ, από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.


Το συμβόλαιο του Έλληνα παίκτη με τον Ολυμπιακό λήγει το καλοκαίρι του 2017. Τα λεφτά που του έδινε η ΤΣΣΚΑ και αυτά που ενδεχομένως θα μπορούσε να πάρει αν τελικά προχωρούσε το θέμα, έχουν πολύ μεγάλη διαφορά με το νυν συμβόλαιό του ανά έτος και στην τριετία… ιλιγγιώδη διαφορά.

Ο Πρίντεζης (μετά τον νικηφόρο ημιτελικό στη Μαδρίτη είχε δηλώσει πως η Ρωσική ομάδα είναι τεράστιο μέγεθος, σεβαστός σύλλογος και πως κάθε μεγάλο ματς είναι ξεχωριστό και δεν σκέφτεται πως ο Ολυμπιακός αποκλείει την “αρκούδα”, αλλά απλά προκρίνεται στον τελικό) δεν θέλησε να μπει σε οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Σεβάστηκε το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Ολυμπιακό και δεν μίλησε καθόλου με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός άκουσε τις σκέψεις της ΤΣΣΚΑ και το Buy Out που μπορούσε να δώσει η Ρωσική ομάδα. Αυτό που απορρέει από την μη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, είναι πως η ελληνική ομάδα απαιτούσε ένα ποσό “εξωπραγματικό” για τα δεδομένα της εποχής και τον χώρο του μπάσκετ, προκειμένου να παραχωρήσει τον Πρίντεζη. Που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την σύγχρονη ιστορία της ομάδας, αλλά και τον κόσμο.

Παρότι τα τελευταία χρόνια η ΚΑΕ διαχειρίζεται πολλά ζητήματα οικονομολογικά με επιτυχία και μια ενδεχόμενη συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ θα αποτελούσε ένα τεράστιο κερδοφόρο ντιλ για τον οργανισμό (σκεφτείτε το συνολικό ποσό που θα εξοικονομούσε από τα 2 χρόνια του συμβολαίου του Πρίντεζη, συν τις εφορίες και το ποσό από την ΤΣΣΚΑ για την εξαγορά) το πιο πιθανό είναι πως οι κόκκινοι δεν θα παραχωρούσαν τελικά τον παίκτη, ακόμα και στην περίπτωση που η Ρωσική ομάδα προσέφερε το ποσό που είχε σκεφτεί ο Ολυμπιακός.

Η ΤΣΣΚΑ απέδειξε για μια ακόμα φορά πως λειτουργεί με άκρως επαγγελματικό τρόπο. Θέλησε να κάνει μια μεγάλη κίνηση, ενημέρωσε τον Ολυμπιακό αφού γνώριζε πως ο μεταγραφικός της στόχος έχει συμβόλαιο και όταν είδε πως η απόκτηση του Πρίντεζη δεν είναι εφικτή, αποχώρησε από την διεκδίκησή του και υπέγραψε τον Βίκτορ Χριάπα. Που αρχικά δεν ήταν στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, αλλά τελικά επέστρεψε στην Μόσχα για να συνεχίσει την πολυετή καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ