2015-07-27 08:24:55
Φωτογραφία για Οι πιστωτές πιέζουν την Αθήνα να περάσει από τη Βουλή και τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα
Οι πιστωτές επιμένουν ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε ψήφιση και τρίτου πακέτου... προαπαιτούμενων ώστε να γίνει εκταμίευση χρημάτων στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Αυτό είναι για την ώρα το μεγάλο σημαντικό πρόβλημα. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι θα υπάρξει άλλο ένα σημαντικό πακέτο "προαπαιτουμένων" πριν από οποιαδήποτε εκταμίευση. Έχουν ήδη κόπωση εφαρμογής μετά από δύο μικρο-νομοσχέδια» δηλώνει στην εφημερίδα αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν κατονομάζεται.

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα σχετίζει με το ζήτημα και την απόφαση να έρθουν στην Αθήνα πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και μετά οι εκπρόσωποί τους. Αυτό είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και το τελευταίο σημάδι ανησυχίας ανάμεσα στους δανειστές ότι παρά την απόφαση που ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες να επανεκκινηθούν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφοροποιήσεις που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις διαπραγματεύσεις πριν την ημερομηνία ορόσημο της 20ης Αυγούστου.


«Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, πιέζουν προκειμένου να περάσει ένας νέος γύρος “prior actions” πριν ακόμα να υπογραφεί νέο Μνημόνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές. Αξιωματούχοι λένε ότι αν οι πιστωτές αποφασίσουν να απαιτήσουν επιπλέον μέτρα πριν να αποτυπωθεί στο χαρτί η συμφωνία, τότε η ψήφιση αυτών των μέτρων θα μπορούσε να αποτελέσει επίσης “prior action” για την πρώτη εκταμίευση δόσης» γράφουν οι Financial Times.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας είναι τα δύο υπουργεία που αντιστέκονται στο να ανοίξουν τις πόρτες τους στους ελεγκτές των δανειστών μολονότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τώρα θα είναι προσβάσιμο. Για το λόγο αυτό, γράφουν οι FT, η Τράπεζα της Ελλάδος προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις αν δεν λυθεί το ζήτημα με το πού θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ