2015-07-28 17:29:36
Φωτογραφία για Υπάρχει «θέμα» με την 1η Στρατιά;
ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΡΩΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟ:

Να κλείσει κάθε συζήτηση για πιθανό ενδεχόμενο κλεισίματος της 1ης Στρατιάς με ταυτόχρονη διάψευση των δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό ζητά με ερώτησή του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός με την ερώτησή του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο αρμόδιο Υπουργείο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το ενδεχόμενο κλεισίματος του Στρατηγείου της Λάρισας, τόσο σε αμυντικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο. «Σε μια περίοδο που παρατηρείται μια έξαρση αλυτρωτικού εθνικισμού τόσο στην εύφλεκτη γειτονιά μας όσο και σε περιοχές που βρίσκονται όχι και τόσο μακριά από τη χώρα μας, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιου είδους σχέδιο. Η κατάργηση του μεγαλύτερου Στρατηγείου της χώρας μας, θα στείλει μήνυμα στρατιωτικής αδυναμίας, αμυντικής αποδόμησης και έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού, ανοίγοντας την όρεξη σε όλους όσοι επιβουλεύονται αποσταθεροποίηση της περιοχής και πρόκληση θερμών επεισοδίων», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.


Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα δημοσιεύματα εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, στα οποία γίνεται λόγος για κατάργηση της Στρατιάς στη Λάρισα και μάλιστα χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επισήμως διαψευστεί κανένα από αυτά.

Η 1η Στρατιά Λάρισας αποτελεί το μεγαλύτερο Στρατηγείο της χώρας, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας και με τεράστια συμβολή στην άμυνα της χώρας. Έτσι η παραμικρή αναφορά σε τέτοιου είδους σχέδια, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και πρέπει να διαψεύδονται άμεσα, εκτός αν ισχύει ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο.

Σε μια περίοδο που παρατηρείται μια έξαρση αλυτρωτικού εθνικισμού τόσο στην εύφλεκτη γειτονιά μας, όσο και σε περιοχές που βρίσκονται όχι και τόσο μακριά από τη χώρα μας, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιου είδους σχέδιο. Η κατάργηση του μεγαλύτερου Στρατηγείου της χώρας μας, θα στείλει μήνυμα στρατιωτικής αδυναμίας, αμυντικής αποδόμησης και έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού, ανοίγοντας την όρεξη σε όλους όσοι επιβουλεύονται αποσταθεροποίηση της περιοχής και πρόκληση θερμών επεισοδίων.

Ασφαλώς και δεν είμαστε κατά της αναδιοργάνωσης των αμυντικών δομών της χώρας, όμως είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Είναι εντελώς διαφορετικό να κλείνει ένα στρατόπεδο που υπολειτουργεί, από το κλείσιμο ενός Στρατηγείου που λειτουργεί άρτια και εγγυάται την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

1. Ισχύουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατάργηση της 1ης Στρατιάς;

2. Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη που να καταδεικνύει την ανάγκη κατάργησής της;

3. Ποιο θα είναι το όφελος στο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο από μια πιθανή κατάργησή της;

ΠΗΓΗ: http://www.eleftheria.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/item/23114-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%C2%AB%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-1%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ