2015-07-28 18:54:08
Φωτογραφία για Από τον Έβρο ξεκινά η διαδικασία χρηματοδότησης για την αποκατάσταση στους πλημμυροπαθείς στην Ελλάδα
H Ε.Ε. εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς στην Ελλάδα Το ποσό των 9,9 εκ ευρώ-που διαθέτει μέσω του ταμείου Αλληλεγγύης- προφανώς δεν είναι αρκετό για να αποκαταστήσει το σύνολο των ζημιών όμως η διαδικασία χρηματοδότησης για την αποκατάσταση ξεκινά από τον Έβρο , καθώς οι πρώτες καταστροφές έγιναν στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 στην περιοχή.

Οι καταστροφές όπως υπολογίστηκαν στον Έβρο ξεπερνούν τα 132 εκ. και εστιάζονται κυρίως στον αγροτικό τομέα αλλά και στις υποδομές καθώς μεταξύ άλλων καταστράφηκαν και 150 χιλιόμετρα δρόμου, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές δημόσια κτίρια ανάμεσα τους και σχολεία.

Οι φυσικές καταστροφές έπληξαν τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται να ζητά ανακατανομή των κονδυλίων από τα αρμόδια ταμεία (ESIF- Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία) η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη δικαιούνται περισσότερους πόρους.

Η ευκαιρία βρίσκεται μπροστά μας το 2016 οπότε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω της αρμόδια επιτροπής Περιφερειακής ανάπτυξης θα επιχειρήσουμε να αναθεωρήσουμε τα κονδύλια που δόθηκαν στις περιφέρειες. Είναι επείγουσα ανάγκη να ενσωματωθούν στα ποσά όχι μόνο οι επιπτώσεις της κρίσης αλλά και οι ιδιαιτέρες συνθήκες που επικρατούν στην ακριτική περιοχή του Έβρου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ