2015-07-28 20:23:39
Φωτογραφία για Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στα Πομακοχώρια του Νομού Εβρου
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας περιόδευσε χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου στα Πομακοχώρια του Νομού Έβρου. Τον συνόδευαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, καθώς και οΑρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης και ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης.

Ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε διαδοχικά τα χωριά Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο. Όλα βρίσκονται στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Έβρου, υπαγόμενα στον Δήμο Σουφλίου. Οι κάτοικοι των χωριών τον υποδέχτηκαν θερμά και φιλικά και περιέγραψαν στον κ. ΥΦΕΘΑ τα προβλήματα της διαβίωσης τους, με προτεραιότητες τις ανάγκες βελτίωσης του οδικού δικτύου, την υδροδότηση, υγεία και εκπαίδευση.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Τόσκας είπε τα εξής σε εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ:

           “Ήρθαμε στο δυσκολότερο, στο φτωχότερο κομμάτι του Νομού Έβρου. Στο κομμάτι αυτό που έχει τα περισσότερα προβλήματα και που, αν θέλετε, έχει αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό το κομμάτι του νομού με ένα τόσο δυναμικό στοιχείο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν την τύχη τους στις μεγάλες πόλεις ή στο εξωτερικό,  ενώ θα μπορούσαν εδώ πέρα να κάνουν θαύματα.


Εμείς δεν διακρίνουμε κατοίκους που μένουν στα ορεινά ή που μένουν στον κάμπο. Η κυβέρνηση αυτή ενδιαφέρεται για όλον τον κόσμο είτε είναι στο βορρά της χώρας είτε στο νότο είτε είναι στα ορεινά του νομού Έβρου είτε στον κάμπο του νομού Έβρου. Θα φροντίσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά μπορούμε να συνεισφέρουμε με ό,τι δυνάμεις, ό,τι δυνατότητες έχουμε. Κυρίως μιλάω για δυνατότητες στο πλαίσιο του στρατού στο θέμα της οδοποιίας ή στο θέμα των βασικών αναγκών αυτών των ανθρώπων.

Και θα μεταφέρω και τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων που όπως είπα είναι πολλά, αρχίζουν από το οδικό δίκτυο, από τα προβλήματα υγείας και προχωρούν στα θέματα εκπαίδευσης που τα παιδιά κάνουν 50 και 60 χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα. Αυτά τα προβλήματα δε μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα τα αφήσει έτσι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει”.

Ερώτηση δημοσιογράφου: -Γιατί κατά την άποψή σας οι εκάστοτε κυβερνήσεις άφησαν αυτό το κομμάτι του νομού Έβρου χωρίς να ασχολούνται μαζί του ή ασχολούμενες τσιγγούνικα μαζί του και τί μπορεί να κάνει η τωρινή κυβέρνηση ώστε αυτήν την κατάσταση να την αλλάξει?

Τόσκας: “Μιλάμε για απλά μικρά βήματα τα οποία όμως έχουν μεγάλη σημασία για αυτόν τον τόπο. Εμείς δε ρωτάμε πριν έρθουμε στο κάθε χωριό τί ψηφίζει αυτό το χωριό ή τί ψηφίζει ο πρόεδρος και τί ψηφίζουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού. Δε μας ενδιαφέρει καθόλου και, ειλικρινά, δεν ξέρω. Προχωρούμε στο να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο και αυτούς τους ανθρώπους και αυτό είναι το μόνο μέλημά μας. Δεν ασχολούμαστε επομένως με ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτήν την εντολή έχουμε και έτσι θα προχωρήσουμε”. 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον πάγο το Music school 2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον πάγο το Music school 2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ