2015-07-29 13:14:11
Φωτογραφία για «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ»!
Για την πολυετή συνεργασία του με τον Σπύρο Γιαννιώτη και την πιθανότητα να παραμείνουν στο… νερό και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο μίλησε στον "ΣΠΟΡ FM 94,6", ο Νίκος Γέμελος.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν σταματάει να φέρνει επιτυχίες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Φυσικά, ο πλέον κατάλληλος -πλην του ίδιου- να μιλήσει γι’ αυτές, είναι ο «αιώνιος» προπονητής του, Νίκος Γέμελος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός βρίσκεται στο πλευρό του Κερκυραίου κολυμβητή των ερυθρόλευκων απ’ όταν ο Παγκόσμιο πρωταθλητής ήταν 19 χρονών και μίλησε για το παρελθόν, αλλά και το μέλλον του.

Παρά τις δηλώσεις του Γιαννιώτη ότι θα σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ο Γέμελος τονίζει πως… τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ενώ σχολίασε και τον τρόπο που έχουν έρθει οι επιτυχίες.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Νίκος Γέμελος:

Για την σχέση του με τον Σπύρο Γιαννιώτη: «Είναι κάτι πολύ παραπάνω από συνεργάτης. Έχει γίνει σχεδόν συγγενική η σχέση μας. Τον έχω παντρέψει, με έχει παντρέψει… Ουσιαστικά τον καμαρώνω».


Για την πολύχρονη συνεργασία τους: «Ο Σπύρος ήρθε 19 χρονών στην Αθήνα, μόλις τελείωσε το σχολείο και κολύμπησε μαζί μου στον Ολυμπιακό. Τότε ήμασταν ακόμα και οι δύο παιδιά. Αυτό που έχει καταφέρει, δεν το έχει καταφέρει μόνο από ταλέντο. Το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι η δουλειά. Έχει πάρει τη σωστή διαπαιδαγώγηση στον αθλητισμό. Δεν πιστεύω ότι θέλει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Είναι ταγμένος στον αθλητισμό, γι’ αυτό τα κατάφερε και συνεχίζει να τα καταφέρνει».

Για το αν η ηλικία του Γιαννιώτη τον επηρεάζει αγωνιστικά: «Δεν είναι εύκολο, αλλά στις αποστάσεις η εμπειρία έχει μεγάλη σημασία. Υπάρχουν παραδείγματα πολλών αθλητών. Ενώ σωματικά υστερείς, ψυχικά και αγωνιστικά υπερτερείς. Έρχεται κάποια ισορροπία με τα χρόνια».

Για την τακτική που ακολουθούν οι αθλητές του: «Δεν είναι καθόλου εύκολο. Από τη στιγμή που καταλάβεις ότι πρέπει να ανεβάσεις ταχύτητα, μέχρι να το κάνεις, είναι μεγάλη υπόθεση. Η κούρσα που μας βολεύει πολύ είναι αυτή με αυξανόμενη ένταση μέχρι το τέλος. Αν κάποιοι αντίπαλοι ξεφύγουν, όμως, πρέπει να ακολουθήσεις κι εσύ».

Για την προετοιμασία και τα προβλήματα που υπάρχουν: «Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε απ’ την πολιτεία τίποτα. Μόνο κάποιες χορηγίες απ’ την ΕΟΕ για να πάνε στους Ολυμπιακούς αγώνες και απ’ την ομοσπονδία που δεν μας αρνείται την προετοιμασία στο εξωτερικό, όπου πρέπει για καιρό να δουλέψουμε σε μεγάλα υψόμετρα. Όπως και ο Ολυμπιακός που είναι αρωγός στους αθλητές. Το πρόβλημα, όμως, ξεκινάει όταν ερχόμαστε πίσω στην Ελλάδα. Δεν έχουμε κολυμβητήρια, ή πάμε σε κολυμβητήρια και δεν ξέρουμε αν θα είναι ανοιχτό ή μας διώχνουν. Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα, που δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά έχουν να κάνουν και με τον τρόπο αντιμετώπισης. Όταν βέβαια δεν υπάρχει περίθαλψη στα νοσοκομείο και ο κόσμος πεινάει, ίσως είναι πολυτέλεια, όμως αυτή η εφήμερη χαρά είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα μήνυμα ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

Για το αν θα σταματήσει την καριέρα του ο Γιαννιώτης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: «Ας μη το δένουμε και κόμπο. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο με τον Σπύρο».

Για τα κίνητρα που έχουν οι αθλητές: «Οι πρωταθλητές δεν γίνονται για τα λεφτά ή για να βγάλουν χρήματα. Είναι ξεχωριστοί άνθρωποι,. Θέλουν να διακριθούν. Ούτε για τα πριμ, ούτε για τίποτα. Αυτά δεν υπάρχουν τα τελευταία χρόνια. Όσο γελοίο και να φαίνεται το “πάμε μέχρι απέναντι, να δούμε ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα”, αυτοί που το κάνουν είναι ξεχωριστοί».

Για την Κέλλυ Αραούζου: «Είναι ανερχόμενο αστέρι, πολύ καλή αθλήτρια, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην πισίνα, αλλά και στις αποστάσεις, παιδιά που ήδη πηγαίνουν πολύ καλά».

Για την διοργάνωση στο Καζάν: «Έχουν δώσει πάρα πολλά χρήματα. Είναι υπέροχη διοργάνωση. Σαν μια ολυμπιάδα κολύμβησης. Πιστεύω ότι είναι μια απ’ τις καλύτερες διοργανώσεις που έχω πάει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ