2015-07-30 04:09:06
Φωτογραφία για Φαρμακοποιοί: Τα capital controls πλήττουν και τις εφαρμογές μας στην Apple
Και τις εφαρμογές της Apple των φαρμακοποιών και κατά συνέπεια τον ίδιο τον κλάδο, πλήττει η τραπεζική αργία και τα capital controls.

Όπως αναφέρουνοι φαρμακοποιοί στην επίσημη ιστοσελίδα τους, «Λόγω της επιβολής των capital controls στην Ελλάδα, είναι γνωστό ότι πολλές συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών απορρίπτονται, ειδικά αν έχουν να κάνουν με το εξωτερικό. Στις... παράπλευρες απώλειες λοιπόν ανήκουν και η εφαρμογή του συνιστολογίου (Farmakopoioi) αλλά και η αντίστοιχη για το ραδιόφωνο του Π.Φ.Σ.

Η Apple επιβάλει συνδρομή στους προγραμματιστές των εφαρμογών (ασχέτως αν οι εφαρμογές είναι δωρεάν για τους απλούς χρήστες), αλλά επειδή ακριβώς όλες οι ελληνικές κάρτες ήταν μπλοκαρισμένες δεν μπόρεσε να γίνει η ανανέωση συνδρομής, με αποτέλεσμα η Apple να... «κόψει» και να διαγράψει όλες τις εφαρμογές των Ελλήνων δημιουργών που δεν ανανεώθηκαν στο διάστημα αυτό».


«Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον δημιουργό της εφαρμογής (Anoxy Software) και μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επανακυκλοφορήσουν οι εφαρμογές στο AppStore και μάλιστα πολύ σύντομα. Ανοίχθηκε ήδη τραπεζικός λογαριασμός σε γειτονική χώρα και αναμένουμε τα προβλήματα να υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.

Εκτός αυτού όμως, όπως διαβάζουμε και στο capital.gr τα μέτρα σιγά-σιγά χαλαρώνουν. Ήδη από την Τρίτη εκτελούνται - σιωπηρά - ορισμένες συναλλαγές μέσω ίντερνετ, αλλά και πάλι με πλαφόν 300.000€ ανά πιστωτικό ίδρυμα (συνολικά για όλη τη χώρα), ποσό που - όπως μαθαίνουμε - εξαντλείται από τις πρώτες πρωινές ώρες...

Όσοι ενδιαφέρεστε λοιπόν να κατεβάσετε την εφαρμογή του συνιστολογίου διαβάζοντας τα φαρμακευτικά νέα, αλλά και να ενημερώνεστε με άμεσες ενημερώσεις στην οθόνη του κινητού σας, δεν έχετε παρά να περιμένετε ακόμα λίγες μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση....». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ