2015-07-31 17:46:22
Φωτογραφία για Τσακαλώτος: Υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα
«Ήταν η πρώτη συνάντηση, οπότε λογικό ήταν να συζητήσουμε τα οργανωτικά ζητήματα, πώς θα γίνουν οι συναντήσεις, πώς θα λύνουμε έγκαιρα προβλήματα που προκύπτουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τους Θεσμούς.

«Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Τα δημοσιονομικά για παράδειγμα και πώς θα αντιμετωπιστεί η δέσμευσή μας να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που και αυτό είναι κάπως καινούργιο με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Συζητήσαμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Κάναμε τις πρώτες προτάσεις μας, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ