2015-08-01 22:25:06
Φωτογραφία για Νίκος Σαράντος: Ο Ηρακλειώτης πίσω από τα βίντεο για την Κρήτη που κάνουν το γύρο του κόσμου [videos]
Με τα βίντεο του έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να μας συγκινήσει, να μας ταξιδέψει, να μας ενημερωσει, μα πάνω από όλα να μας παρουσιάσει την Κρήτη από μια οπτική από την οποία ποτέ δεν είχαμε ξανά την ευκαιρία να δούμε.

Με βοηθό ένα drone, ο Νίκος Σαράντος επιστρατεύει το μεράκι, τη φαντασία και φυσικά το ταλέντο του, καταφέρνοντας να δημιουργεί μικρά αριστουργήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετά από τα βίντεο του έχουν φιλοξενηθεί σε ιστότοπους πολλων χωρών του κόσμου!

«Ο λόγος που ξεκίνησα να φτιάχνω τα βίντεο μου είναι καθαρά η χαρά της δημιουργίας και η αγάπη για τον τόπο μου. Τον πρώτο λόγο έχει πάντα η ιδέα, στην συνέχεια τα εργαλεία βοηθάνε για την υλοποίηση της. Ένα drone της dji με μια camera gopro3+ είναι οι ακούραστοι βοηθοί και φίλοι μου. Ερασιτεχνικός εξοπλισμός που με την κατάλληλη χρήση μπορεί να κάνει ….θαύματα» λέει ο ίδιος μιλώντας στο CretePlus.gr


Για όσους γνωρίζουν το Νίκο Σαράντο, αυτά τα μοναδικά βίντεο δεν αποτελουν έκπληξη, καθώς πρόκειται για έναν γνήσιο άνθρωπο της Εικόνας, ξεπερνώντας τα στενά όρια του εικονολήπτη των ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχοντας υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν το έβαλε κάτω. Πείσμωσε και όντας άνθρωπος αισιόδοξος από τη φύση του, κατάφερε να μετατρέψει τις...αναποδιές σε προσωπικό κίνητρο.

«Η οικονομική κρίση στην χώρα μας, και το γεγονός ότι ο τομέας των ΜΜΕ και ειδικότερα της τηλεόρασης είναι από τους πρώτους που υπέστη τις συνέπειες της, έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας και να συρρικνωθεί δραματικά ο κύκλος των εργασιών. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθώ πάντα, ακόμα και στα πολύ δύσκολα, να βρίσκω ( ή ακόμα και να δημιουργώ αν δεν υπάρχει), την θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ο ελεύθερος χρόνος που μου «χάρισε» η οικονομική κρίση, μου έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθώ με την δημιουργία των βίντεο που δημοσιεύω στην σελίδα μου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στο youtube», σημειώνει.

Όσο για την απόφαση του να δημιουργεί αυτά τα μικρά ταξιδιάρικα «διαμαντάκια» ο Νίκος Σαράντος αναφέρει:

«Είναι κάτι που μου αρέσει, το κάνω από μεράκι, για το κέφι μου και είμαι διπλά χαρούμενος αν αυτή η ενασχόληση μου, προσφέρει, έστω και ελάχιστα στον τόπο μου.

Η ευελιξία της ερασιτεχνικής δημιουργίας, σε συνδυασμό με την εμπειρία του επαγγελματία, θεωρώ ότι μπορούν να συμβάλουν θετικά στο τελικό αποτέλεσμα. Θέλω οι εικόνες μου να έχουν πάντα κάτι να πουν στον θεατή. Αυτό που συνήθως λέω είναι  ότι η εικόνα μπορεί να «απογειώσει» ή να καταστρέψει μια καλή ιστορία. Το ζητούμενο είναι η ιστορία…και μετά ο τρόπος που κάποιος  θα την διηγηθεί. Ο κάθε ένας όπως μπορεί. Εγώ με τις εικόνες μου…»

Όπως λέει ο ίδιος στο CretePlus.gr του αρέσει να βρίσκει γνωστές ή άγνωστες, ενδιαφέρουσες ιστορίες σε μέρη που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να τις εξιστορώ μέσα από τη δύναμη της εικόνας.  Παράλληλα στόχος του είναι να παρουσιάζει  με την οπτική του τις ομορφιές της Κρήτης

"Το πρώτο μου εναέριο βίντεο ήταν για την πόλη μου το Ηράκλειο με το αγαπημένο μου λιμάνι, το φρούριο ‘Κούλε,’ τα νεώρια, τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, τα λιοντάρια, κ.α", επισημαίνει και καταλήγει λέγοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου, είναι αυτό που πραγματικά του δίνει τη δύναμη για να συνεχίζει προσπαθώντας κάθε φορά για το καλύτερο.

Ποιος είναι ο Νίκος Σαράντος

Είναι κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης. Ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση το 1992.

Εικονολήπτης και ηλεκτρονικός δορυφορικών μεταδόσεων, έχει συνεργαστεί  με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας, αλλά και με πολλά ξένα κανάλια και ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές παραγωγές, εκπομπές, back stage κινηματογραφικών ταινιών, και έχει κάνει διεύθυνση φωτογραφίας σε ιστορικά ντοκιμαντέρ.

Τα βίντεο του Νίκου και τα προσωπικά του σχόλια για αυτά:

«Τυχερός στάθηκα πριν έναν χρόνο όταν ο Σήφης ο κροκόδειλος μου έκανε την χάρη να τον κινηματογραφήσω με το drone. Όχι μία…αλλά τρεις φορές!»

«Μία απίστευτη ιστορία έκρυβαν τα ερειπωμένα πετρόκτιστα χαλάσματα στους πρόποδες του Ψηλορείτη δίπλα στο χωριό Βορίζα!! Μου έκανε εντύπωση σαν εικόνα, κάποτε που περνούσα από εκεί. Έψαξα και βρήκα την εκπληκτική ιστορία τους που ούτε καν οι ντόπιοι που ρώτησα, δεν την ήξεραν!»
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ