2012-05-07 07:51:03
Φωτογραφία για Οι ελληνικές εκλογές στα αμερικανικά ΜΜΕ
Οι περισσότερες ανταποκρίσεις και αναλύσεις που προβάλλονται από αμερικανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «καταψήφιση της μέχρι τώρα οικονομικής πολιτικής και τιμωρίας των κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες» το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την πρόταση των ηγετών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η New York Times, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, επισημαίνει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι φαίνεται να επανασχεδιάζουν ριζικά τον πολιτικό χάρτη, ενισχύοντας την «άκρα αριστερά» και τη «νεοναζιστική δεξιά», σ' ένα «κύμα διαμαρτυρίας» κατά των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων που κατηγορούνται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο κατακερματισμός της ψήφου αναμένεται να έχει ως συνέπεια την «εξαιρετική δυσκολία» για το σχηματισμό κυβέρνησης. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη και το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, διατυπώνεται η άποψη ότι μπορεί να δημιουργηθεί αναταραχή στην Ευρωζώνη και ότι τα αποτελέσματα είναι και μια «σαφής μομφή» κατά της πολιτικής των Ευρωπαίων ηγετών για την Ελλάδα.


Σε άλλα δημοσιεύματα καταγράφεται η «ανατροπή» του πολιτικού συστήματος και η «κατάρρευση» της πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα, με τις επιλογές του μνημονίου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομάδες του ελληνικού λαού, με τη δραματική αύξηση των ανέργων, των αστέγων και τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.

Επίσης, σημειώνονται οι ανησυχίες που επαυξάνονται από το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ