2015-08-03 11:22:32
Φωτογραφία για Οι δολοφόνοι μελισσιών ξαναχτύπησαν - Πέταξαν στον γκρεμό πάνω από 100 μελίσσια
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε μελίσσια στα βουνά της Στερεάς - Καταζητούνται οι δολοφόνοι Αυτή τη φορά οι δολοφόνοι χτύπησαν στη Φωκίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλοσκοπής στη Γκιώνα.

Στο χρονικό διάστημα από 29/7 έως 2/8 κάποιοι πέταξαν 115 μελίσσια στον γκρεμό με αποτέλεσμα να καταστραφούν και να χαθεί ο πληθυσμός των μελισσών.

Ο άτυχος μελισσοκόμος έπαθε σοκ την Κυριακή όταν πήγε να φροντίσει τα μελίσσια, που είχε τοποθετήσει στην Καλοσκοπή, αφού τα βρήκε διαλυμένα στον γκρεμό, όπως κατήγγειλε στο Α.Τ. Γραβιάς.

Στις αρχές του περασμένου μήνα άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν πάνω από χίλιες (1.000) μελισσοκυψέλες, είτε σπρώχνοντας τις κυψέλες στο γκρεμό, είτε κλείνοντας τις εισόδους προκαλώντας ασφυξία στις μέλισσες.

Η ζημιά τότε είχε γίνει στην Οίτη, στα σύνορα Φθιώτιδας - Φωκίδας, σε μια μεγάλη απόσταση μεταξύ Παύλιανης και Στρώμης, όπου είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες τους μικροί τοπικοί παραγωγοί, αλλά και μελισσοκόμοι από άλλες περιοχές, τόσο από την Φθιώτιδα, όσο και από την υπόλοιπη χώρα.


Ένας μελισσοκόμος από το Βόλο βρήκε τα 300 μελίσσια του "φιμωμένα" και όλες τις μέλισσες νεκρές. Άλλοι έψαχναν τους γύρω γκρεμούς να δουν τι απέμεινε από την περιουσία τους.

Έκκληση για να βρεθούν οι δράστες -

Οι παραγωγοί της περιοχής όσο και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους δράστες, αλλά και για τα κίνητρα που τους οδήγησαν σ' αυτή την ενέργεια.

Παρακαλείται θερμά όποιος γνωρίζει κάτι ή είδε κάποιο ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή να επικοινωνήσει με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Φθιώτιδας στο τηλέφωνο 6978852007. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ