2012-05-07 09:06:04
Φωτογραφία για Για την αποκατάσταση μισθών Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Ρουμανίας-ΔΝΤ για «χαλάρωση» της λιτότητας
Από αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βουκουρέστι στα τέλη Ιανουαρίου. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση καταψηφίστηκε τον Απρίλιο.

Βουκουρέστι: Η Ρουμανία σφράγισε την συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της για την αποκατάσταση των μισθών στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ελαφρύνει τα μέτρα λιτότητας, δήλωσε την Κυριακή ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ανακοινώσει πως η Ρουμανία διαθέτει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010. Έκτοτε, κάποιοι μισθοί έχουν αποκατασταθεί.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας καταψηφίστηκε τον Απρίλιο στο κοινοβούλιο και τη Δευτέρα η νέα αριστερή κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Πρακτικά οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία» τόνισε ο Φλορίν Γκεοργκέσκου, υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του Ταμείου.

Τον Απρίλιο του 2011, η Ρουμανία και το ΔΝΤ υπέγραψαν δανειακή συμφωνία ύψους 3,6 δισ. ευρώ σε συνέχεια το προγράμματος διάσωσης των 20 δισ. ευρώ που διήρκεσε από το 2009 έως το 2011. Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επίσης χρηματοδότηση 1,4 δισ. ευρώ από την ΕΕ και περίπου 400 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ