2015-08-04 16:40:34
Φωτογραφία για Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις ως 40% αλλά και αυξήσεις σοκ
Έρχονται το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου καταφθάνουν τα πρώτα ραβασάκια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα το ΥΠΟΙΚ εξετάζει αλλαγές της τελευταίας στιγμής σχετικά με το ύψος της συνολικής επιβάρυνσης για ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών.

Ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προβεί σε τροποποιήσεις, αρκεί να μην επηρεαστεί το τελικό ποσό που πρέπει να μπει στον κρατικό κορβανά.

Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες, τουλάχιστον για φέτος. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων η εμπορική αξία διαμορφώνεται κάτω από το μισό της αντικειμενικής, βάσει της οποίας θα κληθούν οι ιδιοκτήτες τους να... αδειάσουν την τσέπη τους.

Το ΥΠΟΙΚ επιδιώκει η αποπληρωμή των δόσεων να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή βελτίωση των δημοσιονομικών.


Ποιες αλλαγές σχεδιάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προωθούμενες αλλαγές θα οδηγήσουν σε μειώση του φόρου έως και 40% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας, με τη διαφορά να καλύπτεται από τους ιδιοκτήτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Το όριο πάνω από το οποίο ο φόρος αυξάνεται φαίνεται πως διαμορφώνεται στα 300.000 ευρώ.

Σημαντικές αναμένονται και οι μειώσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, δεδομένων των έντονων αντιδράσεων του 2014, όταν χιλιάδες ιδιοκτήτες κλήθηκαν να καταβάλουν φόρο για χώρους που ήταν ξενοίκιαστοι ή βρίσκονταν σε αχρηστία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ