2012-05-07 09:27:07
Φωτογραφία για Το BBC για την επόμενη μέρα των εκλογών στην Ελλάδα
Τα δύο κυβερνώντα κόμματα της Ελλάδας, που στηρίζουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, έχασαν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία, γράφει το BBC σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 19% έναντι 33,5% που είχε το 2009 και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,2% έναντι 43,9% το 2009. Δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,7% Το BBC αναφέρεται στο θυμό που υπάρχει στην Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει το πακέτο διάσωσης της χώρας, σημειώνοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα αυτά.

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει και την είσοδο του «νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής» στη βουλή για πρώτη φορά με ποσοστό κοντά στο 7%.

Αναφέρει τη διαδικασία εντολής σχηματισμού κυβέρνησης και σημειώνει πως εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα χρειαστεί να ξανακάνει εκλογές, μία προοπτική που μπορεί να σημάνει συναγερμό στους δανειστές της, αναφέρει,

Η ικανότητα οποιασδήποτε νέας κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας θα είναι κρίσιμο για τη συνεχιζόμενη πρόσβαση της Ελλάδας στους πόρους διάσωσης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Οποιαδήποτε πολιτική αστάθεια μπορεί να εγείρει νέα ερωτήματα για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη. Υπό το παρόν σχέδιο, ακόμα 11 δισ. πρέπει να βρεθούν τον Ιούνιο από περικοπές δαπανών.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ