2015-08-04 22:21:43
Φωτογραφία για ΜΠΡΑΒΟ: Στους «4» του κόσμου η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών
Απίστευτη Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επικρατώντας 12-11 της Αυστραλίας στα πέναλτι.

Συγκλονιστικό φινάλε με την Εθνική μας να ισοφαρίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα και να οδηγεί την αναμέτρησξη στα πέναλτι. Στην κρίσιμη διαδικασία ο Φλέγκας απέκρουσε το πρώτο πέναλτι με τους διεθνείς μας να είναι απολύτως εύστοχη και να κερδίζουν την πανάξια πρόκριση.

Αντίπαλος στον ημιτελικό η Κροατία την Πέμπτη το βράδυ.

Ο αγώνας στην διάρκειά του δεν εξελίχθηκε καλά για την Εθνική μας που δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση αν και έπαιζε καλές άμυνες.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας ομάδα, με το «φτωχό» 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, δείγμα των πολύ δυνατών μονομαχιών που γίνονταν μέσα στο νερό.

Από εκεί και πέρα η Εθνική μας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αφού δε μπορούσε να περάσει τη μπάλα στα δύο μέτρα σε αντίθεση με τους Αυστραλούς, που βρήκαν την ευκαιρία και προσπέρασαν με τον Γιούνγκερ με δυνατό σουτ από την περιφέρεια.


Η Εθνική μας εξακολουθούσε να είναι εγκλωβισμένη επιθετικά και οι Αυστραλοί πήγαν προηγούμενοι με 3-2 στο ημίχρονο.

Μια εξαιρετική προσπάθεια του Σουίφτ από την θέση του φουνταριστού επέτρεψε στα «καγκουρό» να προσπεράσουν με δύο γκολ διαφορά (4-2) δυσκολεύοντας την Εθνική μας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε με τον Κολόμβο, τον Γενηδουνιά αρχικά να ισοφαρίσει και την συνέχεια με τον Γούνα να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μανώλης Μυλωνάκης με λόμπα παραλίγο να βάλει μπροστά την Εθνική μας με δύο τέρματα αλλά η λόμπα του χτύπησε στο δοκάρι με την λήξη του τρίτου οκταλέπτου (5-4).

Η Εθνική ξεκίνησε το τέταρτο οκτάλεπτο με πολύ προσοχή στην άμυνα και μεγάλες επιθέσεις. Ένα τυχερό γκολ όμως του Ρόουτς επέτρεψε στους Αυστραλούς να ισοφαρίζουν τρία περίπου λεπτά πριν τη λήξη και να περνάνε μπροστά με τον Γιούνγκερ  Ο Γενηδουνιάς όμως μετά από ωραία εκδηλωμένη επίθεση ισοφάρισε και πάλι για να μπούμε στο τελευταίο συγκλονιστικό λεπτό την αναμέτρησης.

Οι Αυστραλοί πέρασαν και πάλι μπροστά με Πάουελ 38 δεύτερα πριν τη λήξη με τον Θοδωρή Βλάχο να καλεί τάιμ άουτ. Η ελληνική ομάδα κέρδισε αποβολή στα 15 δευτερόλεπτα και ο Γιάννης Φουντούλης από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 7-7 τέσσερα δεύτερα πειν τη λήξη οδηγώντας τον αγώνα στα πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα», ο Φλέγκας έπιασε το πρώτο πέναλτι με τους παίκτες της Εθνική μας να είναι απόλυτα εύστοχοι (με τον Γούνα να πετυχαίνει το τελευταίο). Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πανηγύρισαν την πρόκριση στον ημιτελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Κροατία με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Γιούνγκερ (αποκρούει ο Φλέγκας) 7-7

Αφρουδάκης 8-7

Σουίφτ 8-8

Φουντούλης 9-8

Ρόουτς 9-9

Μυλωνάκης 10-9

Χάουντεν 10-10

Βλαχόπουλος 11-10

Γκίλχιρστ 11-11

Γούνας 12-11

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 12-11 στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια)

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ε.Φάτοβιτς): Στάντον-Φρεντς, Κάμπελ, Φορντ, Κότεριλ, Πάουερ 1, Γκίλχριστ, Ρόουτς 2, Γιούνγκερ 3, Σουίφτ 1, Έμερι, Χόουντεν, Μάρτιν, Ντένερλι
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ