2015-08-05 00:33:17
Φωτογραφία για Γεμάτο ήρθε στην Πάτρα και πλήρες αναχώρησε το Διονύσιος Σολωμός για Σάμη Κεφαλονιάς και Ιθάκη
Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου 2015 έφτασε το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» στο λιμάνι της Πάτρας εκτελώντας το πρώτο δρομολόγιο της επανέναρξης της ακτοπλοικής γραμμής Σάμη Κεφαλονιάς - Πάτρα.

Με ένα παρατεταμένο σφύριγμα το «Διονύσιος Σολωμός» μπήκε εντυπωσιακά στο μόλο του Αγ. Νικολάου της Πάτρας ενώ τα παραπλέοντα πλοία ανταπόδωσαν τα σινιάλα του καραβιού της κοινοπραξίας «Ionian Group Ferries». Στη Σάμη της Κεφαλονιάς και την γειτονική Ιθάκη αλλά και την Πάτρα ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όπως και η χαρά για το καράβι που επέστρεψε στο γνώριμο δρομολόγιο που τα τελευταία 2 χρόνια είχε σταματήσει, οδηγώντας τη Σάμη σε σημαντική πτώση της εμπορικής της κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vlahatasamis.gr, στο πρωινό δρομολόγιο από Σάμη, ταξίδεψαν 225 επιβάτες ενώ ακόμη επιβιβάστηκαν 45 ιχ. αυτοκίνητα, 2 λεωφορεία του ΚΤΕΛ και 8 φορτηγονταλίκες.

Στο μεταξύ γεμάτο στην κυριολεξία και με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών λόγω ακριβώς της ζωηρής κίνησης και του πλήθους ταξιδιωτών, αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό τη Σάμη Κεφαλονιάς και την Ιθάκη, το «Διονύσιος Σολωμός» το μεσημέρι της Τρίτης 4 Αυγούστου 2015. Για την ακρίβεια το πλοίο έφυγε στη 1 παρά τέταρτο το μεσημέρι.


Στο μεταξύ το ατομικό εισιτήριο από την Πάτρα για τη Σάμη θα κοστίζει 18,50 ευρώ, από την Πάτρα για Ιθάκη 18,90 ευρώ και Σάμη-Ιθάκη 4 ευρώ. Ωστόσο αν βγάλει ο επιβάτης το εισιτήριο με ανοικτή την επιστροφή θα γλυτώνει αρκετά τα χρήματα καθώς η τιμή του κατεβαίνει στα 16 ευρώ για να παέι. Επίσης το ΙΧ από την Πάτρα για τη Σάμη θα έχει 48,90 ευρώ, από την Πάτρα για την Ιθάκη 55 ευρώ και 13 ευρώ από τη Σάμη για Ιθάκη. Στο φορτηγό η χρέωση είναι με το μέτρο και ανέρχεται στα 11 ευρώ από την Πάτρα για τη Σάμη.

Από την Πάτρα για την Ιθάκη θα κοστίσει 13 ευρώ το μέτρο και από τη Σάμη Κεφαλλονιάς για την Ιθάκη 4 ευρώ, όπως αναφέρει ανάρτηση του newsbeast.gr.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ