2015-08-05 00:48:39
Φωτογραφία για ΣΙΔΕΙΔΕΛ: ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
ΣΙΔΕΙΔΕΛ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΤΡΑ, 4/8/2015 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες η συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ έχει σημαντικά επιδεινωθεί αποκλειστικά σε βάρος μας.

Ο Οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, έτσι όπως αυτές προκύπτουν από τη μεταξύ μας σύμβαση, που σημειωτέον την ανανεώνει μονομερώς και άτυπα τα τελευταία 2,5 χρόνια .

Λόγω της οικονομικής ασφυξίας που μας έχει επιβάλει, έχουν ήδη δημιουργηθεί για τους περισσότερους σημαντικές οφειλές προς τρίτους, ενώ για άλλους είναι ορατές στο επόμενο διάστημα . 

Η κατάσταση αυτή κορυφώθηκε εσχάτως με τις απαιτήσεις των προμηθευτών και των εταιρειών συντήρησης μηχανημάτων, για αντικαταβολή στην πληρωμή τους.

- Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μην εκκαθαρίζει το 10% από το 2012.

- Εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις οφειλές του ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ) -ΤΑΥΤΕΚΩ-ΟΙΚ. ΝΑΥΤΗ.


- Μας οφείλει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2015, που έχουν ήδη γίνει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Εφαρμόζει εξοντωτικά οριζόντια κουρέματα (RB – CB) και μάλιστα αναδρομικά.

Παράλληλα προετοιμάζει νέα σημαντική ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ των εξετάσεων που οι τιμές τους είναι πλέον χαμηλότερες από το 1991. Προς τούτο επικαλείται μία πρόχειρη- παιδαριώδη-αντιεπιστημονική «μελέτη». Έτσι θα αναγγείλει μείωση των εξετάσεων κατά 5-35 % σε αυτές που τις κοστολογεί > 10 Ευρώ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ καταρτίζουν τον προϋπολογισμό για τον τομέα της διάγνωσης εντελώς μηχανιστικά και κατά το δοκούν. Ούτε οι ίδιοι δεν υποστηρίζουν ότι παίρνουν υπόψη τους τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Αυτός ο προϋπολογισμός ανά έτος βαίνει μειούμενος.

Το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τον Εργ. Γιατρό όχι ως όφειλε με βάση τον αριθμό των παρ\κών που τον αναγκάζει να εκτελεί, αλλά αποκλειστικά και μόνο με βάση τα χρήματα που διαθέτει.

Με αυτή τη λογική εφευρίσκει χωρίς κανένα ενδοιασμό, τεχνικές οικονομικού στραγγαλισμού των Εργαστηρίων μας.

Ο ΕΟΠΥΥ ενώ απαιτεί να εκτελούμε ΟΛΑ τα παρ\κά 12μήνες το έτος, μας αμείβει μόνο τους 5 μήνες και αυτό με σημαντική καθυστέρηση.

Εμείς οι Εργ. Γιατροί διασκορπισμένοι σε κάθε γειτονιά και κάθε άκρη της Χώρας μας, υποστηρίζουμε μονομερώς την πολιτική υγείας της εκάστοτε κυβέρνησης στο επίπεδο της διάγνωσης, καλύπτοντας το 90% των εξετάσεων που γίνονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπουμε επιδείνωση στη χρηματοδότηση του οργανισμού λόγω της ανεργίας και της αυξανόμενης εισφοροδιαφυγής και επομένως Υπουργείο και Οργανισμός θα επανέλθουν με νέα εφευρήματα για νέα κουρέματα και οικονομικά μέτρα σε βάρος μας αφού δεν παίρνουν την ευθύνη να απευθυνθούν στους Ασφαλισμένους και να τους πουν ότι χρήματα δεν υπάρχουν για να τους καλύψουν.

ΟΜΩΣ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.

Μας οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο και καταστροφή. Μας οδηγούν στο κλείσιμο των Εργαστηρίων και στη χρεοκοπία και μας ωθούν στην στην ετεροαπασχόληση και στην μετανάστευση.

ΩΣ ΜΟΝΗ – ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΟΠΠΥ :

- Να προβούν στην εξόφληση των οφειλών του 10% από το 2012

- Να εξοφλήσουν τις οφειλές του ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ-ΤΑΥΤΕΚΩ-ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ, που εκκρεμούν από το 2011.

- Να εξοφλήσουν τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2015.

- Να υπογραφεί ενιαία συλλογική σύμβαση με τον ΠΙΣ

- Να συγκροτηθεί επιτροπή για την ΑΝΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ των εξετάσεων με τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ-επιστημόνων-ΠΙΣ.

- Να οργανωθεί και να εφαρμοστεί ένα σύστημα που από την μία θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους Ασφαλισμένους και από την άλλη θα αμοίβει ΟΛΑ τα παρ\κά που θα φτάνουν στα Εργαστήρια.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που έγινε στις 30 – 07 – 2015 υιοθέτησε ΟΜΟΦΩΝΑ τις ανωτέρω εκτιμήσεις, καθώς ΟΜΟΦΩΜΑ προέκρινε την ΕΠΙΣΧΕΣΗ με τον ΕΟΠΥΥ.

Δίνουμε στον Οργανισμό ορίζοντα 30ημερών για να υιοθετήσει τα αιτήματά μας, που πολλές φορές στο παρελθόν έχουν θέσει οι Ιατρικοί Φορείς.

Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν δώσει σοβαρές λύσεις , τότε μας οδηγεί στην ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη γνωστοποίηση της ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ και των θέσεών μας στους πολίτες και τα ΜΜΕ, αλλά και για τον συντονισμό ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ανάλογων κινήσεων.

Στο διάστημα της ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ οι Ασφαλισμένοι θα καταβάλουν το αντίτιμο που το παρ\κό αναγράφει και με την απόδειξη που θα εκδίδουμε, θα αναζητούν την αποζημίωσή τους από τις δομές του ΕΟΠΥΥ.

Στο ίδιο διάστημα οι Εργαστηριακοί Γιατροί επιλέγουμε να στηρίξουμε οι ίδιοι τους Άνεργους Πολίτες. Με υψηλό αίσθημα Ιατρικής ευθύνης και Αλληλεγγύης θα καλύπτουμε τις εντελώς επείγουσες εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, σε επικοινωνία με τον Κλινικό Συνάδελφο και εναλλάσσοντας ανά 24ωρο τα Εργαστήρια κάλυψης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες υλοποίησης αυτής της ενέργειάς μας.

Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους έστω και την ύστατη στιγμή, να δείξουμε την απαιτούμενη ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γύρω από τον ΣΙΔΕΙΔΕΛ και τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Απευθυνόμαστε στους ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ιδιαίτερα.

Απευθυνόμαστε στους Συναδέλφους που μέχρι σήμερα έβλεπαν μία ελπίδα, έβλεπαν τα τεκταινόμενα ως ουδέτεροι παρατηρητές. όσους πίστευαν ότι η άμυνά μας είναι οι προσωπικές μόνο λύσεις και πρακτικές , ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Τ Ω Ρ Α.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μπορούμε να διασωθούμε ΙΑΤΡΙΚΑ – ΗΘΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ στον Ασφαλισμένο και στην Ελληνική Κοινωνία . 

Για το Δ.Σ.του Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ.

Ο Πρόεδρος                    Η Γ.Γραμματέας

Λυκούργος Γρηγοράκης  Γεωργία Ροδοπούλου

Ακτινοδιαγνώστης            Μικροβιολόγος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ