2015-08-05 10:04:02
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Στάση πληρωμών στην Περιφέρεια αν δεν πιστωθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ
Την άμεση αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης των λογαριασμών των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσιφάρας «η Περιφέρεια βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο με την αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων πίστωσης των λογαριασμών των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Συνέπειες της ελλιπούς χρηματοδότησης είναι να παραμένουν απλήρωτοι οι εργολάβοι, να στενάζουν οι τοπικές οικονομίες και τα έργα να παραμένουν βαλτωμένα και ημιτελή».

Επιπλέον, σύμφωνα με την επιστολή, επιβαρύνεται η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και με εκατοντάδες χιλιάδες τόκους υπερημερίας, λόγω της καθυστέρησης καταβολής των χρημάτων χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, τα οποία «καλούμαστε», όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης, «να πληρώσουμε από δικούς μας πόρους την καθυστέρηση της χρηματοδότησης. Και όταν λέμε δικούς μας πόρους εννοούμε τους ανύπαρκτους επενδυτικούς ΚΑΠ».


Και καταλήγει ο Απ. Κατσιφάρας σημειώνοντας πως «είναι ανάγκη να εξοφληθούν οι επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους αλλά και την ανάγκη ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων ώστε να μην έχουμε εγκαταλελειμμένα και ημιτελή έργα και τη δημιουργία νέου χρέους προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας στην Περιφέρεια μας» συμπληρώνοντας πως η αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης «είναι άκρως επείγουσα επιτακτική και ζωτικής σημασίας για την συνέχιση της λειτουργίας μας».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ