2015-08-05 10:25:47
Φωτογραφία για Γιορτάζει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο ιερός ναός του Παντοκράτορα Πατρών
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 6 Αυγούστου που η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος (γεγονός που είχε λάβει χώρα στο όρος Θαβώρ), πανηγυρίζει ο ιστορικός ιερός Ναός του Παντοκράτορα στην άνω πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με το λατρευτικό πρόγραμμα που ετοιμάστηκε, την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας. Θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Πριγκηπάκης από τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πατρών.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 18.30 το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνει και μεθεόρτιος εσπερινός καθώς και ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο ναός του Παντοκράτορα είναι από τους πιο παλιούς και ιστορικούς της Πάτρας και εντός του ναού φυλάσσεται εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Παντοκράτωρ είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός της Πάτρας, βυζαντινού ρυθμού και αντίγραφο του ναού της Αγ.Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Διακρίνεται για τους όμορφους τρούλους του, οι οποίοι εξωτερικά είναι μολύβδινοι, και τον υπέροχο εσωτερικό του διάκοσμο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ