2012-05-07 09:45:28
Φωτογραφία για Η πόρτα του κλουβιού είναι μισάνοιχτη, σπρώξτε την!
Είναι γνωστό πως τα άγρια ζώα που παρέμειναν πολλά χρόνια σε αιχμαλωσία, ακόμη κι όταν δουν την πόρτα του κλουβιού τους μισάνοιχτη, διστάζουν να τη σπρώξουν και να βγουν στην ελευθερία. Και αυτό το βλέπουμε και στους ανθρώπους: σε αιχμαλώτους πολέμου, θύματα απαγωγής, θύματα κακοποίησης, ή πλύσης εγκεφάλου…

Όμως, οι Έλληνες αυτήν την ευκαιρία ελευθερίας πολεμήσαμε, για να την αποκτήσουμε. Με απίστευτη ωριμότητα για έναν λαό που δέχτηκε τρομερές επιθέσεις από ”φίλους” κι εχθρούς, που δέχτηκε πάμπολλες προκλήσεις με τις οποίες ο οποιοσδήποτε θα έφτανε στην αιματοχυσία, οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν, διαδήλωσαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, αντιστάθηκαν μεθοδικά, αφήνοντας μόνο την κορυφή του παγόβουνου της οργής τους να φανεί, ώστε να μην κάνουν τη χάρη σ’ αυτούς που ευελπιστούν σε νέο εμφύλιο. Ξεμπρόστιασαν όσους παρίσταναν τους πατριώτες, τους σωτήρες, τους φίλους του λαού – ανάγκασαν το καθεστώς πρώτα να καταφύγει σε μια παράνομη κυβέρνηση που έριξε και την τελευταία μεταμφίεση δημοκρατίας και στη συνέχεια, αφού η προπαγάνδα περί σωτηρίας και δημοφιλίας των παρανόμων απέτυχε παταγωδώς, να διεξάγει εκλογές.

Και όλα αυτά μόλις σε 2.5 χρόνια από ένα λαό που για δεκαετίες τρέφονταν με το δηλητήριο του φανατισμού, του ωχαδερφισμού, του εγωισμού. Έναν λαό που για δεκαετίες τον κοίμιζαν, προπαγανδίζοντας την απομάκρυνσή του τόσο από τις ρίζες του, όσο και από τον ίδιο του τον εαυτό.

Τώρα, η πόρτα του κλουβιού των δύο μεγάλων κομμάτων και των συμπρωταγωνιστών τους στο πολιτικό θέατρο σκιών είναι μισάνοιχτη και απομένει μια κλωτσιά, για να ανοίξει διάπλατα και να βγούμε στην ελευθερία. Μια κλωτσιά που έχουμε την ευκαιρία να τη δώσουμε. Αύριο στις 6 Μαΐου, δεν είναι μόνο οι πρώτες εκλογές με πολίτες που γνωρίζουν πλέον την αλήθεια, αλλά και εξοστρακισμός, μια διαδικασία στη δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας όπου οι επικίνδυνοι για την πόλη και για τη δημοκρατία απομακρύνονταν.

Οι δυνάστες όλων αυτών των χρόνων, αυτοί που με περισσό θράσος βγήκαν για άλλη μια φορά στο λαό το γνωρίζουν. Ξεκίνησαν την εκστρατεία τους με υποκριτικές συγγνώμες που κατέληξαν στο αληθινό πρόσωπό τους:

”Θέλω να είμαι πρώτο κόμμα”

”Θέλουμε αυτοδυναμία”

”Θέλω καθαρή λαϊκή εντολή”

Αποπειράθηκαν να πείσουν το λαό ότι δεν είναι αυτό που πιστεύει, αλλά η ρητορική τους απέδειξε ότι ο εγωισμός και η αλαζονεία είναι η μόνη αλήθεια για το πρόσωπό τους. Στους λόγους τους δέσποζε το τι θέλουν αυτοί, το τι θα επιδιώξουν αυτοί, το τι επιθυμούν αυτοί, τι ονειρεύονται αυτοί – κανείς δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τους Έλληνες τι θέλουν, τι ονειρεύονται αυτοί: άλλωστε αυτό δεν είναι η δημοκρατία; Το πολίτευμα στο οποίο η ζωή, η πορεία και οι στόχοι ενός κράτους καθορίζονται από το λαό και όχι από τον κάθε αυθαίρετο ”δημοκράτη” μονάρχη.

Έπειτα, αφού το καλοσυνάτο προσωπείο με τις εκφράσεις αλαζονείας απέτυχε, πήραν τη θέση του οι προειδοποιήσεις, οι απειλές, η τρομοκρατία:

”Θέλετε να βγείτε απ’ το κλουβί” ήταν σαν να μας έλεγαν ” αλλά, βγαίνοντας απ’ το κλουβί μας, δεν ξέρετε τι κίνδυνοι σας περιμένουν…”

Αφού είδαν την υποκρισία και τις ”καλοσυνάτες” παραινέσεις να αποτυγχάνουν, κατέφυγαν στην αγαπημένη τους τακτική, τον εκβιασμό και την προπαγάνδα του τρόμου, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες είναι τα άγρια θηρία που έζησαν για πολλά χρόνια στην αιχμαλωσία και διακατέχονται από την ίδια ψυχολογία.

Μόνο που τα συγκεκριμένα ”άγρια θηρία” δε βρήκαν την πόρτα μισάνοιχτη τυχαία, πάλεψαν, για να τους δοθεί η ευκαιρία. Γιατί πλέον η οργή, η δίψα για κάτι διαφορετικό, για κάτι που πραγματικά αξίζουν, ποδοπατά στο διάβα της οποιοδήποτε εκφοβισμό, οποιαδήποτε τρομοκρατία. Γιατί οι Έλληνες είδαν τα χειρότερα: είδαν παιδιά να λιποθυμούν από ασιτία, είδαν συνέλληνες να κοιμούνται κατά δεκάδες στους δρόμους και να συνωστίζονται για ένα πιάτο φαγητού, είδαν αδύναμους ηλικιωμένους να βασανίζονται και σφάζονται στα σπίτια τους για μια χούφτα ευρώ, είδαν την πατρίδα τους – αυτήν που επί δεκαετίες πάσχιζαν να τους πείσουν ότι είναι κακό να την αγαπούν – να διασύρεται, να διαπομπεύεται και να μετατρέπεται σε ζητιάνα με τα πτύελα όλων επάνω της από αυτούς που παρίσταναν τους σωτήρες. Και το μυαλό έσπασε τις αλυσίδες της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου – το αγνό συναίσθημα ελευθέρωσε τη λογική.

Ο λαός που φασιστικά του απαγορεύτηκε να αποφασίσει για την τύχη του και να εκφράσει ελεύθερα τις επιθυμίες του, επειδή ”δεν έχει κουλτούρα δημοψηφισμάτων”, απέδειξε ότι έχει κουλτούρα δημοκρατίας και τέτοια ποιότητα που διεκδικεί τη δημοκρατία και την ελευθερία του. Γιατί η σοφία του λέει πως ακόμη κι αν παραμονεύουν άλλοι δράκοι και άλλοι βρυκόλακες εκεί έξω, εξίσου φοβεροί με αυτούς που για χρόνια τον κρατούσαν αιχμάλωτο, διαθέτει τη δύναμη να τους αντιμετωπίσει και να ανακαλύψει το μονοπάτι που του αξίζει.

Ποιοι θέλουν να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο του λαού.

Αυτοί που διαλαλούσαν ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες και διεφθαρμένοι, αυτοί που την ώρα που ο λαός φώναζε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας και ζητούσε να αποφασίσει ο ίδιος έλεγαν ειρωνικά πως ”οι Έλληνες δεν έχουν κουλτούρα δημοψηφισμάτων”, αυτοί που από το βήμα της Βουλής ούρλιαζαν πως η κρίση δε λύνεται δημοκρατικά με εκλογές. Αυτοί που έβαλαν δυνάμεις ασφαλείας και παρακρατικούς να διαλύσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις του λαού, απέκλεισαν τον κόσμο από τις παρελάσεις, ακόμη και τις εκκλησίες, για να μην ενοχληθούν οι Αυτού Εξοχότητές τους. Αυτοί που επί κυβερνήσεώς τους κλάπηκαν αρχαία ευρήματα ανυπολόγιστης χρηματικής, αλλά κυρίως εθνικής αξίας, χωρίς ούτε καν να απομακρυνθεί κάποιος απ’ την κυβέρνηση.

Αυτοί που σαν Αντιπολίτευση δεν ήθελαν υποτίθεται το Μνημόνιο, αλλά, όταν ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για δημοψήφισμα, βγήκαν από το βήμα της Βουλής και φώναζαν πως το δημοψήφισμα – η φωνή του λαού – θα τα κατέστρεφε όλα κι έσπευσαν να συνεργαστούν σε μια παράνομη κυβέρνηση, για να επικυρωθεί η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Και τώρα στις τηλεοπτικές διαφημίσεις τους έχουν το θράσος να περιλαμβάνουν τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, ακόμη και εικόνες των αγνών στρατιωτών του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους, για να μην υποδουλωθεί η χώρα.

Αυτοί που σαν πατριώτες, κάπηλοι ακόμη και του ονόματος του λαού, όχι μόνο ψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο, ανοίγοντας όλες τις πύλες στους οικονομικούς κατακτητές, αλλά συμμετείχαν στην παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου, για να κλείσουν οι συμφωνίες και τα επαχθή δάνεια. Αυτοί που δε δίστασαν να πουν ότι θα κάνουμε ό, τι μας πουν οι δανειστές, ακόμη και γυναίκες και παιδιά θα δώσουμε – και τώρα φωνάζουν ”όλα για την Ελλάδα”. Αυτοί που, αφού υπερψήφισαν τα μέτρα που εξαθλίωσαν τους Έλληνες, βγήκαν λίγο πριν τις εκλογές να μοιράσουν ελεημοσύνη από τα χρήματα που απέκτησαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Λες και οι Έλληνες είναι ζητιάνοι!

Αυτοί που ενώ παριστάνουν τους άγρυπνους φύλακες του ελληνικού λαού και της φτωχολογιάς, εφάρμοσαν όσα ψήφισαν οι Μνημονιακοί στις επιχειρήσεις τους, περικόπτοντας μισθούς και απολύοντας κόσμο. Αυτοί που, μολονότι διαφωνούσαν με την κυβέρνηση και την παραβίαση του Συντάγματος, δεν αποχώρησαν από τη Βουλή, καταγγέλοντάς το, αλλά συνέχισαν να παίρνουν μέρος στο θέατρο και, μάλιστα, αποδεχόμενοι νομοσχέδια που αφορούσαν π. χ. τους λαθρομετανάστες. Αυτοί που κύκλωσαν τη Βουλή, για να εμποδίσουν τον κόσμο να πλησιάσει και καταδίκασαν οποιαδήποτε πρωτοβουλία του λαού που ανακούφισε, έστω και μερικώς, τη δυστυχία των συνανθρώπων μας. Αυτοί που καπηλεύονται τις κινητοποιήσεις των ενωμένων Ελλήνων, για να διαφημιστούν, αλλά παράλληλα θεωρούν ότι οι ιερόδουλες φορείς του Έιτζ που μετέδιδαν τον ιό στους ανυποψίαστους πελάτες τους διαπομπεύονται, επειδή προβάλλονται τα πρόσωπά τους, για να ξέρουν οι πελάτες τους ότι πιθανόν είναι καταδικασμένοι σε θάνατο…

Αύριο μπροστά στην κάλπη θυμηθείτε τις προσβολές, την ταπείνωση, τους άστεγους, τους άνεργους που δυσκολεύονται να παρέχουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους. Θυμηθείτε τους συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν, εξαιτίας των ”δολοφόνων” που σας ζητούν την έγκριση να συνεχίσουν να σας βασανίζουν. Σκεφτείτε την επόμενη μέρα, αν κλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο σας, τα νέα χαράτσια που ετοιμάζουν. Οραματιστείτε μια Ελλάδα, όπως τη θέλετε και όπως δε μας την έδωσαν και δε θα μας τη δώσουν ποτέ αυτοί…


Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ