2012-05-07 11:50:14
Φωτογραφία για Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους της VDV Leben
Την ανακοίνωση ότι θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους στην πρώην ασφαλιστική εταιρία VDV Leben International AEAZ, ανακοίνωσε το... Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (Εγγυητικό) των ασφαλιστικών εταιριών.

Εδώ πρέπει σημειωθεί ότι είναι η πρώτη περίπτωση ασφαλιστικής εταιρίας ζωής που έχει ανασταλεί η λειτουργίας και εκκρεμεί η υπόθεση της Ασπις Πρόνοια όπου το μέγεθος το απαιτήσεων είναι μεγαλύτερο ένω η διαδικασία πολύπλοκη.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής :

Έχοντας ολοκληρώσει τις νόμιμες διαδικασίες, για το χαρτοφυλάκιο ασφαλίσεων ζωής της εταιρίας “VDV Leben International AEAZ” (VDV), το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (Εγγυητικό) θα προχωρήσει σε τμηματική καταβολή των ήδη πιστοποιημένων απαιτήσεων. Πιστοποιημένη είναι η απαίτηση, όπως αυτή έχει υπολογιστεί από το Εγγυητικό, που πηγάζει από έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής και για την οποία έχουν υποβληθεί, στο Εγγυητικό, πλήρη και εμπρόθεσμα, βάσει των ανακοινωθέντων διαδικασιών, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η πρώτη καταβολή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση των δηλωθέντων, από τους δικαιούχους, τραπεζικών λογαριασμών μετά την 4η Μαΐου 2012.


Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθεί ποσό έως €7.000 έναντι της συνολικής απαίτησης που δικαιούται το κάθε συμβόλαιο. Για συμβόλαια με πιστοποιημένη απαίτηση μεγαλύτερη των €7.000, το υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα καταβληθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Οποιαδήποτε μελλοντική μεταβολή των δηλωθέντων στοιχείων του δικαιούχου θα πρέπει, με δική του υποχρέωση, να κοινοποιείται εγκαίρως στο Εγγυητικό.

Η απόφαση της τμηματικής καταβολής λήφθηκε με γνώμονα το όφελος των δικαιούχων. Δεδομένου ότι τα περιουσιακά στοιχεία της VDV κατά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ήταν μηδενικά, η κάλυψη της απαίτησης θα γίνει αποκλειστικά από ιδίους πόρους του Εγγυητικού. Η τμηματική καταβολή διασφαλίζει ότι από το σύνολο των συσσωρευμένων κεφαλαίων του Εγγυητικού θα ικανοποιηθούν άμεσα, έστω τμηματικά, όλοι οι πιστοποιημένοι δικαιούχοι.

Δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα, πλήρη ή σωστά συμπληρωμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν χάνουν το δικαίωμα στην παρεχόμενη κάλυψη. Η διαδικασία πιστοποίησης των αντίστοιχων απαιτήσεων και των δικαιούχων αυτών θα ξεκινήσει εκ νέου μετά την πρώτη τμηματική καταβολή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εγγυητικό, στην Ελληνική ή την Αγγλική γλώσσα, στο +30-210-3205298 μεταξύ 9:00 – 12:00 προ μεσημβρίας, ώρα Ελλάδος.

Σημείωση:

Αναφορικά με τυχόν φορολογικές υποχρεώσεις που πηγάζουν από την καταβολή της παρεχόμενης κάλυψης, το Εγγυητικό οφείλει να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο. Περαιτέρω φορολογικές υποχρεώσεις, και ειδικά αυτές που πηγάζουν από το δίκαιο άλλης χώρας διαμονής του δικαιούχου.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δοσίλογος ο Σαμαράς [ΒΙΝΤΕΟ]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Δοσίλογος ο Σαμαράς" [ΒΙΝΤΕΟ]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ