2015-08-10 15:27:07
Φωτογραφία για Έρχεται φόρος - φωτιά για τα κρυμμένα, αδήλωτα εισοδήματα
Έχετε αδήλωτα κεφάλαια κρυμμένα κάτω από στρώματα, σε θυρίδες, ή στο εξωτερικό; Καλό θα είναι να τα δηλώσετε, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει ότι τα αδήλωτα κεφάλαια θα φορολογούνται με συντελεστή 45%, αλλά αν δεν δηλωθούν και η εφορία "τσακώσει" τους κατόχους αυτών, θα τους παίρνει όλο το κεφάλαιο!

Σημειώνεται ότι ο φόρος αποκάλυψης των αδήλωτων κεφαλαίων θα φτάνει το 45%, αν δεν δηλώθηκαν χρήματα το 2014 με ανώτατο συντελεστή 42%.

Με λίγα λόγια, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης ετοιμάζει ένα καινούργιο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο όσοι έκρυβαν επί σειρά ετών εισοδήματα από την εφορία, θα μπορούν να κάνουν οικειοθελή δήλωση και να τα νομιμοποιήσουν, αλλά με αυστηρότερους συντελεστές, που θα είναι ανάλογοι με την περίοδο που απέκρυψαν τα ποσά.

Τώρα, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς «και γιατί να αποκαλύψω οικειοθελώς ότι δεν δήλωσα χρήματα στην Εφορία;». «Διότι αν τον βρούμε θα του πάρουμε το 100%, επιβάλλοντας φόρο, πρόστιμα, νόμιμες προσαυξήσεις» απαντά στέλεχος που μετέχει στην κατάρτιση του νομοσχεδίου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η στροφή στη συγκεκριμένη πολιτική έγινε μετά και την αποχώρηση Βαρουφάκη που είχε διαφορετική τακτική στο ζήτημα. Η γ.γ. δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μαζί με τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκαν το Παρίσι, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο που οι γαλλικές Αρχές έπεισαν τους Γάλλους να αποκαλύψουν αδήλωτα κεφάλαια ύψους 20 δις ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατάρτισης νέου νομοσχεδίου.

Το γαλλικό μοντέλο προβλέπει απευθείας πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών καταθέσεων, αυστηροποίηση των ποινικών διώξεων και επιτάχυνση των φορολογικών δικαστηρίων. Έτσι θα κληθούν όλοι όσου έχουν αποκρύψει χρήματα να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση για να τα δηλώσουν προκειμένου να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί.

Πηγή: Τα Νέα
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ