2012-05-07 12:51:31
Φωτογραφία για Διαλύονται τα Σκόπια με την βοήθεια... Ερντογάν
Σκόπια: «Απειλούμαστε από τον Ισλαμικό Ριζοσπαστισμό»

Η υπουργός Εσωτερικών της FYROM, Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα σε συνέντευξή της, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων , ΜΙΑ, με την ευκαιρία της Ημέρας της Αστυνομία , δήλωσε ότι η αστυνομία θα παραμείνει ενωμένη και θα επαγρυπνεί για μελλοντικές απειλές, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Οι πολίτες της χώρας έδειξαν την ωριμότητά τους με την αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας μετά τη δολοφονία της πενταπλής δολοφονίας στο Σμίλκοβτσι της περιοχής των Σκοπίων», είπε η υπουργός.

Επανερχόμενη στην πενταπλή δολοφονία, στη διάρκεια της συνέντευξής της, τόνισε ότι οι δολοφονίες στο Σμίλκοβτσι είναι από τις πιο σοβαρές που έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι το υπουργείο που διευθύνει δεν προσκάλεσε ξένες υπηρεσίες πληροφοριών που σχετίζονται με τις δολοφονίες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Ισλαμικός Ριζοσπαστισμός έχει επεκταθεί παγκόσμια και η χώρα μας, η FYROM, δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση και φυσικά δεν βρίσκεται μακριά από τον κίνδυνο αυτόν», δήλωσε Γιανκουλόβσκα.


Ετοιμάζεται αντάρτικο στα Σκόπια;

Ο πρώην διοικητής του λεγόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου»- UCK, Τζεζάιρ Σακίρι - Џезаир Шаќири, γνωστός ως Χότζας- Хоџа, ανακοίνωσε ότι ο παράνομος αυτός σχηματισμός θα επανεργοποιηθεί γιατί «μόνο τα μέλη του UCK, με την εμπειρία που έχουν στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, στα Σκόπια και στη νότιο Σερβία, είναι σε θέση να αντισταθούν στις σκοπιανές και σερβικές μυστικές υπηρεσίες».

«Πρόσφατα είχα μια συνάντηση με τους πρώην διοικητές του UCK και στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης των στρατιωτικών ομάδων προκειμένου να αρχίσουν ανταρτοπόλεμο για την προστασία του αλβανικού πληθυσμού στην περιοχή των Σκοπίων και της Κοιλάδας του Πρέσεβο σε σε άλλες περιοχές όπου βρίσκονται Αλβανοί σε κίνδυνο και απειλούνται με εθνοκάθαρση», δήλωσε ο Χότζα στην ηλεκτρονική εφημερίδα ‘Τριμπούνα’ και την οποία αναμετάδωσε το σερβικό «Βέστι ον λάιν».

«Πως όλοι αυτοί θα συγκεντρωθούν; Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν το γνωρίζω, αλλά εμείς εργαζόμαστε για το σκοπό αυτόν», είπε ο Σακίρι.

Οι δηλώσεις του πρώην διοικητή του UCK, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι Αλβανοί εξτρεμιστές συγκεντρώνονται σε περιοχές του Τέτοβο και κατά μήκος της γραμμής των συνόρων Σκοπίων- Κοσσυφοπεδίου, και στην περιοχή των συνόρων με την νότια Σερβία, στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο, έχουν βαρύνουσα σημασία για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ερντογάν: Οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται σε επιφυλακή να βοηθήσουν τους Αλβανούς για να απελευθερώσουν τη γη τους

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να διαλύσει το κράτος των Σκοπίων και τα Δυτικά Βαλκάνια, εάν δεν ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Αλβανών.

Σε συνέντευξή του για την επικρατούσα κατάσταση στο κρατικό κανάλι ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει τους Αλβανούς αδελφούς με τα στρατεύματά της, αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική πύλη ‘Globisot’.

Προσθέτει, ακόμη, ότι ο Αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός Μεγάλου Αλβανικού Κράτους και ότι ο UCK δεν είναι επαναστατική- τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εκφράζει τη βούληση των Αλβανών για την υπεράσπιση των αλβανικών εδαφών.

Ο Ερντογάν είπε, επίσης, ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε επιφυλακή και θα βοηθήσουν την απελευθέρωση των Αλβανικών Κατεχόμενων Εδαφών.

Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και του ομολόγου του, της Σερβίας, αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα του Πρέσεβο.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ