2012-05-07 13:14:13
Φωτογραφία για Το μήνυμα των εκλογών στα μάτια αναγνώστη
Ο λαός αντέδρασε. Έδωσε καθαρό μήνυμα σε όλους. Δήλωσε την αντίθεσή του στο μνημόνιο, στους εκβιασμούς, στην εθνική ξεφτίλα, στο ψέμα, στην διαπλοκή. Παράλληλα με τον κατακερματισμό έδωσε το μήνυμα για ευρύτερες συμφωνίες. Προτείνω σε όλους μας να σεβαστούν την ψήφο του Ελληνικού λαού ακόμα κι αν αυτό σημαίνει σεβασμό σε ένα ακροδεξιό κόμμα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής. Νομίζω ότι επιλεκτική δημοκρατία δεν πρέπει να υπάρχει. Εξάλλου προτιμώ, κάποια κόμματα ακραίων θέσεων, όπως αυτό της Χρυσή Αυγή, μέσα στην βουλή παρά ανεξέλεγκτη εκτός βουλής με την ελπίδα να εκπολιτιστεί κι αυτή. Μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά κόμματα πριν κάποια χρόνια είχαν και αυτά μετατρέψει τις κομματικές τους νεολαίες σε στρατούς που πλακωνόντουσαν κάθε βράδυ στις αφισοκολλήσεις.. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έρχεται καταιγίδα. Ο ελληνικός λαός αντέδρασε κι αντιστάθηκε στις αγορές, στην Μέρκελ και στους λοιπούς φασίστες. Οι εκβιασμοί θα είναι καθημερινοί, σκληροί, αδυσώπητοι. Υπάρχει περίπτωση να πεινάσουμε, να μην έχουμε ψωμί να φάμε. Ο στόχος τους να γονατίσουμε, να τους παρακαλέσουμε να δείξουν έλεος, να πάμε γονατιστοί εκεί που φτύσαμε.


Είναι ώρα να δείξουμε υπομονή. Να είμαστε ενωνόμενοι ότι κι αν συμβεί. Να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Να σταθούμε δίπλα στον άνεργο, στον φτωχό συνταξιούχο. Ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει πριν είκοσι χρόνια ότι η Ελλάδα θα πεινάσει, θα πει το ψωμί ψωμάκι. Μπορεί αυτή η ώρα να έφτασε. Να κάνουμε πράξη το αγαπάτε αλλήλους. Να αφήσουμε τις κακίες στην άκρη. Να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και να μας ενώσει η προσπάθεια για επιβίωση, για εθνική ανεξαρτησία. Να πάμε κόντρα στην ιστορία μας που μας θέλει τις σημαντικότερες στιγμές της, διαλυμένους, ταμπουρωμένους στις διαφορές μας. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν τα κόμματα, αΝ συνεργαστούν ή όχι, εμείς πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Ξεχάστε τις διαμάχες που κατά καιρούς είχαμε . Δεξιοί, αριστεροί, δημόσιοι - ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ. Να βάλουμε μυαλό. Να εργαστούμε, να αφήσουμε πίσω τα κακώς εννοούμενα κεκτημένα, να αντιδράσουμε στην διαπλοκή, στην μίζα. Αν μην ξαναεπιτρέψουμε την συναλλαγή πολιτών και πολιτικών κομμάτων. Να οργανωθούμε, να μην ξαναδώσουμε σε κανένα το δικαίωμα να μας εκμεταλλευτεί. Να επιστρέψουμε στις παλιές ελληνορθόδοξες αξίες μας παίρνοντας όσα σύγχρονα στοιχεία έχουν αξία πετώντας τα σάπια.

Ο Θεός να δίνει σε όλους δύναμη, κουράγιο, υπομονή. Έρχονται δύσκολες εποχές. Όσοι έφεραν την χώρα σε τούτη την θέση είχαν προβλέψει τι θα γίνει. Θα ήταν τελείως ηλίθιοι αν πίστευαν ότι δεν θα αντιδρούσαμε. Άρα προσέξτε για τις κρυφές τους επιδιώξεις. Μόνο η ομόνοια και η συνεργασία μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια τους.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ