2015-08-16 08:33:09
Φωτογραφία για Νέο πλήγμα για το ελληνικό σινεμά! - Καταργείται ο ειδικός φόρος για την ενίσχυση και ανάπτυξη της Κινηματογραφικής τέχνης
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το νέο σχέδιο νόμου που προορίζεται για ψήφιση καταργείται ο ειδικός φόρος για την ενίσχυση και ανάπτυξη της Κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα: πρόκειται για τον ειδικό φόρο που περιλαμβάνεται στο κινηματογραφικό εισιτήριο ο οποίος ως σήμερα διατίθετο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού Ππαιδείας και Θρησκευμάτων για τις ανάγκες του ελληνικού κινηματογράφου (άρθρο 5 "Ενίσχυση από τα έσοδα του ειδικού φόρου", στον ν.3905/2010).

Θυμίζουμε ότι τα χρήματα από τον ειδικό φόρο καταγράφονται σε ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού εσόδων του κράτους, από την απόδοση των κινηματογραφικών εισιτηρίων και προορίζονται αυστηρά για την κινηματογραφική πολιτική του Υπουργείου. Η κατάργηση του φόρου, θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στους ήδη χαμηλούς πόρους του Ε.Κ.Κ., που αποτελούνται από την τακτική του επιχορήγηση και από την ενίσχυση από τον ειδικό αυτό φόρο. Κατά συνέπεια θα επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην Ελληνική κινηματογραφία.


ΤΟ Ε.Κ.Κ. ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μην καταργηθεί ο ειδικός φόρος. «Σε μία δύσκολη εποχή που οι επιτυχίες του Ελληνικού κινηματογράφου, είναι καταγεγραμμένες και αποτελούν ανάσα στον Σύγχρονο πολιτισμό της χώρας, θεωρούμε την παρέμβαση όλων προς τη θετική κατεύθυνση δεδομένη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΚ.

Την άποψη συμμερίζεται και ο Συνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων που με επιστολή του αναφέρει ότι η «κατάργηση του φόρου θα επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στην ελληνική κινηματογραφία. »
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ