2015-08-16 20:36:08
Φωτογραφία για ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σφάγια και εντόσθια ζώων πεταγμένα στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο αντιδήμαρχος [photo]
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο αντιδήμαρχος του δήμου... δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος για την ανεξέλεγκτη σφαγή ζώων μέσα στο κέντρο της πόλης της Κάτω Αχαΐας. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σήμερα το πρωί, ο αντιδήμαρχος κλήθηκε από κατοίκους της περιοχής να μεταβεί έξω από το Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας όπου αντίκρισε αυτή τη φοβερή εικόνα.

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει άμεσα να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο κ. Ραυτακόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες για τον ίδιο λόγο είχε κάνει αναφορά στο Αστυνομικό τμήμα της Κάτω Αχαΐας.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα σφάγια και τα εντόσθια των ζώων είναι πεταγμένα στο δρόμο!

Να υπενθυμίσουμε ότι το γεγονός της ανεξέλεγκτης σφαγής ζώων (αμνοεριφίων) μέσα σε αυλές σπιτιών στην Κάτω Αχαΐα, είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.


Πρόκειται μεν για έθιμο το οποίο τηρείται ιδιαίτερα την περίοδο που προηγείται της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας Ρομά στην Κάτω Αχαΐα, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και πρωτίστως χωρίς να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα για την Δημόσια Υγεία.

Μαζί με τον κ. Ραυτακόπουλο την καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές προσυπέγραψε και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ΕΛ.Α.Δ.Α. κ. Λιάκος.

Όπως είχε δηλώσει τότε στα dytikanea.gr ο κ. Ραυτακόπουλος «η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο αυτό τοοποίο εδώ και πολλά χρόνια ανησυχεί τους κατοίκους της Κάτω Αχαΐας και αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης για την Δημόσια Υγεία. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ζητήσει και την παρέμβαση του Εισαγγελέα ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ