2015-08-21 21:55:03
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας o γραμματέας της Ν.Ε  Θοδωρής Ρουμελιωτάκης
Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό... λέει το τραγούδι και είναι αλήθεια, αυτό με διδάσκει και η σημερινή πολιτική πραγματικότητα. 

Πραγματικότητα που άτομα σαν και εμένα τα οποία από τα 20 τους αγωνίζονται μέσα στον χώρο της Αριστερές, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχουν καμία απολαβή παρά μόνο τις πολλές εμπειρίες του οργανωμένου αγώνα και που αυτή η σκληρή σημερινή πολιτική πραγματικότητα να μπορεί να τα συνθλίψει.

Όχι τόσο γιατί εμπιστεύθηκαν πρόσωπα που φανήκανε κατώτερα των περιστάσεων ,αλλά περισσότερο γιατί έδεσαν τα οράματα τους ,πού βασικές αξίες είχαν την συλλογική δράση με στόχο τον σοσιαλισμό μέσα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο με μεγάλο κόπο δημιούργησαν και στήριξαν.

Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας διαλόγων,συνθέσεων και συμβιβασμών ανάμεσα σε διαφορετικούς αριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς και η απαρχή της ενοποίησης τους σε ένα κόμμα των μελών, αρχικό στόχο είχε την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονιακων πολιτικών,τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό .


Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είχε τους καλύτερους οιωνούς ώστε με τα ριζοσπαστικά προστάγματα του συνεδρίου να προετοιμάσει την αναμενόμενη σύγκρουση για την ανατροπή των μνημονίων και έτσι τουλάχιστον διαβεβαίωνε συνεχώς το κόμμα αλλά και τον Ελληνικό λαό ότι έχει πολιτικό σχέδιο ανατροπής και όχι συμβιβασμού .Αυτά ως τις 5 Ιούλη που ο λαός μετά από πρόσκληση της ηγεσίας ,της έδωσε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων λιτότητας, κάτι που η ηγεσία μέσα από τον μικρό κλειστό κύκλο που έπαιρνε τις αποφάσεις, απαξιώνοντας το κόμμα, το μετέτρεψε μετά και από την συνεργασία και νεκρανάστασης των παλιών φθαρμένων κομμάτων σε ΝΑΙ στην συνέχιση των μνημονίων.

Αυτές οι μονομερείς ενέργειες της ηγεσίας χωρίς καμία ουσιαστική συλλογική απόφαση των οργάνων του κόμματος, αφού οι τελευταίες αποφάσεις της ΚΕ ,που είναι και το μοναδικό καθοριστικό αποφασιστικό όργανο ,είναι το κείμενο των 109 στα 201 μέλη της που καλούσε την ΚΟ να καταψηφίσει το μνημόνιο και να συγκληθεί η ΚΕ και η απόφαση μετέπειτα της Κ.Ε. για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβρη που θα αποφάσιζε για την απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημόνια, παρ όλα ταύτα για άλλη μια φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας πλήρως το κόμμα αποφάσισε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές ώστε να "καθαρίσει" την Κ.Ο. από τους διαφωνούντες που ζητούν την εφαρμογή των συνεδριακών αποφάσεων.Να καθαρίσει το τοπίο για να εφαρμόσει απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις προσδοκίες των τοκογλυφικών ηγεσιών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.τις μνημονιακές πολιτικές που η ίδια κατήγγειλε συνεχώς καθώς και αυτούς που τις εφάρμοζαν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχές και τις αξίες που γαλουχήθηκα όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο που γοργά μεταλλάσσεται σε ένα κεντροαριστερό, άρχηγοκεντρικό μόρφωμα διαχείρισης του συστήματος χάνοντας τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και παραιτούμαι από όλες τις εκλεγμένες θέσεις στο κόμμα (μέλος της Κ.Ε.,συντονιστής της Ν.Ε.Εύβοιας) και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό θέλω πρώτα να υπενθυμίσω ότι όλα αυτά χρόνια που υπηρέτησα τον χώρο δεν εντάχθηκα σε καμιά τάση ούτε στηρίχτηκα από κάποιο κεντρικό μηχανισμό και ακόμη να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με εμπιστεύθηκαν επανειλημμένως τόσα χρόνια από τον ενιαίο ΣΥΝ,απο τον ΣΥΝ και από τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες ηγετικές θέσεις όπου προσπάθησα με τις δυνάμεις μου να ανταποκριθώ και ζητώ να με συγχωρήσουν για τις αδυναμίες μου.

Βέβαια δεν εγκαταλείπω τον αγώνα και θα συνεχίσω είτε από τον κινηματικό/κοινωνικό στίβο είτε από τον πολιτικό , που στόχο θα έχει πάντα την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου συστήματος για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη. ισότητα και πραγματική ελευθερία
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ