2015-08-22 17:47:09
Φωτογραφία για Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;
Μπορεί ο έρωτας με την πρώτη ματιά να είναι γεγονός για κάποια ζευγάρια, ωστόσο αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πραγματική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων είναι κάτι που δημιουργείται σταδιακά, καθώς ο χρόνος επιτρέπει να αναδειχθούν τα εσωτερικά χαρίσματα του καθενός.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science, επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι η αντίληψη για την ομορφιά του συντρόφου μεταβάλλεται με τον χρόνο, καθώς τα άτομα γνωρίζονται καλύτερα πριν συνάψουν ερωτική σχέση.

«Με την πάροδο του χρόνου, παράγοντες όπως η συμβατότητα μπορεί να κάνει το άτομο πιο ελκυστικό με τρόπους που επισκιάζουν πιο εύκολα παρατηρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως η φυσική ομορφιά. Ή ίσως το άτομο μπορεί πραγματικά να γίνει πιο ελκυστικό στα μάτια του συντρόφου του, δυνάμει άλλων παραγόντων» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Λουσι Χαντ.


Αυτή η θεωρία εξηγεί εν μέρει γιατί τα άτομα που συνάπτουν ερωτική σχέση αμέσως μετά τη γνωριμία τους είναι πιο όμοια σε επίπεδο ελκυστικότητας, συγκριτικά με εκείνους που γίνονται ζευγάρι αφού έχει προηγηθεί φιλική σχέση μεταξύ τους.

Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 167 ζευγάρια και το είδος της σχέσης τους. Τα 100 ζευγάρια ήταν έγγαμα και τα υπόλοιπα είχαν σχέση. Μερικά ήταν μαζί μόλις τρεις μήνες, ενώ άλλα ήταν μαζί έως και 53 χρόνια. Ο μέσος χρόνος σχέσης ήταν εννέα χρόνια.

Οι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν τα ζευγάρια καθώς μιλούσαν για την σχέση τους. Εκπαιδευμένοι ανεξάρτητοι αναλυτικές βαθμολόγησαν την φυσική ελκυστικότητα κάθε μέλους του ζευγαριού.

Όσο περισσότερο καιρό γνωρίζονταν τα άτομα πριν συνάψουν σχέση, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να ταιριάζουν ως προς την εμφάνιση τους και το επίπεδο ελκυστικότητας. Τα ζευγάρια που ήταν φίλοι πριν γίνουν ερωτικοί σύντροφοι ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να ταιριάζουν εμφανισιακά, συγκριτικά με τα ζευγάρια που άρχισαν να βγαίνουν μετά από λιγότερο από έναν μήνα γνωριμίας.

«Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι άνθρωποι τείνουν να βγαίνουν με άτομα που έχουν όμοια χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, ψυχολογίας και εμφάνισης. Ωστόσο, η μελέτη μας αποδεικνύει ότι όταν κάποιος έχει χρόνο να αλληλεπιδράσει με τον άλλον, έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα απ’ αυτή της πρώτης εντύπωσης. Και αυτό επαληθεύει την άποψη ότι παρά τη φυσική φθορά που φέρνει το πέρασμα του χρόνου, εξακολουθούμε να θεωρούμε το έτερο μας ήμισυ όμορφο και ελκυστικό» καταλήγει η Δρ Χαντ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Semifreddo σοκολάτα λεμόνι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Semifreddo σοκολάτα λεμόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ