2015-08-23 11:29:05
Φωτογραφία για Το φοινικέλαιο κάνει θαύματα στον οργανισμό μας
Σύμφωνα με το American Palm Oil Council, η χρήση του φοινικέλαιου τοποθετείται 5000 χρόνια πριν. Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολυάριθμα και συνεχώς ανακαλύπτονται νέα. Είναι πλέον μια βασική καλλιέργεια, και σύμφωνα με τη Δρ Betty Kamen, είναι το δεύτερο πιο κοινό φυτικό έλαιο που παράγεται σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερες ιδιότητες τόσο για το σώμα, όσο και για τα μαλλιά.

Αντιγήρανση

Το φοινικέλαιο περιέχει τις τοκοτριενόλες, οι οποίες είναι μέλη της οικογένειας της βιταμίνης Ε. Η κοινή μορφή της βιταμίνης Ε, η τοκοφερόλη, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος και βρίσκεται σε πολλά προϊόντα αντι-γήρανσης. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά το δέρμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, καθώς βλάπτουν το δέρμα και προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η Δρ Betty Kamen επιβεβαιώνει ότι οι τοκοτριενόλες έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη της γήρανσης και τις ζημιές από τις ελεύθερες ρίζες.


Καθαρισμός και ενυδάτωση

Το φοινικέλαιο βρίσκεται σε σαμπουάν, μαλακτικά, σαπούνια, λοσιόν, κρέμες κά. Αποτελεί βασικό συστατικό σε σαμπουάν και σαπούνια χάρη στην ικανότητά του να αφαιρεί τη λιπαρότητα και τη βρωμιά από τα μαλλιά και το δέρμα. Σε σαμπουάν και μαλακτικά, παρέχει επίσης έναν παράγοντα ενυδάτωσης. Παράλληλα, προστίθεται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, όχι μόνο για τις αντιγηραντικές ιδιότητές του, αλλά και επειδή προσφέρει βαθιά ενυδάτωση κάνοντας το δέρμα απαλό και εύπλαστο.

Υγιή μαλλιά

Η καλύτερη περιποίηση για τα μαλλιά και το δέρμα σας είναι η υγιεινή διατροφή και η κατανάλωση άφθονου νερού. Τα μαλλιά απαιτούν ειδικές λιποδιαλυτές βιταμίνες Α για τη θρέψη των ριζών και του τριχωτού της κεφαλής. Το κόκκινο φοινικέλαιο δεν περιέχει μόνο πολύ υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Ε, αλλά επίσης και β-καροτένιου. Όταν καταναλώνεται, το β-καροτένιο μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α.

Καταπολεμά τον καρκίνο

Τα λιπίδια στο δέρμα μας μπορεί να καταστραφούν ή να οξειδωθούν από την έκθεση στο όζον με αποτέλεσμα τη δημιουργία ελευθέρων ριζών στο δέρμα. Διαπιστώθηκε ότι το φοινικέλαιο μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Η οξείδωση των λιπιδίων έχει αποδειχθεί ότι είναι μια υποκείμενη αιτία πολλών ασθενειών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ