2015-08-24 05:06:08
Φωτογραφία για 5 κλασικά βιβλία λογοτεχνίας που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη...
Υπάρχουν κάποια βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που είναι old time classic Είναι βιβλία που διαβάσαμε κι εμείς όταν ήμασταν μικροί, είναι βιβλία, που παρά την ηλικία τους, είναι μικρά διαμαντάκια, βιβλία που αξίζουν να διαβάζονται από παιδιά που αγαπούν ή που θέλουμε να αγαπήσουν τη λογοτεχνία.

Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, Ο μικρός πρίγκιπας

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος μας Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται και συγκινεί όλες τις ηλικίες. Η υπόθεση είναι γνωστή: ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο και εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο αγόρι, τον μικρό πρίγκιπα, ... που θέλει να μάθει τα πάντα για τους ανθρώπους.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με φιλοσοφικούς στοχασμούς, αφορμή για σκέψη και ευαισθητοποίηση και σίγουρα ένας ύμνος για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη φιλία.

Ηλικίες: 10+

Πηνελόπη Δέλτα, Παραμύθι χωρίς όνομα

Ίσως από τα περισσότερο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της Πηνελόπης Δέλτα είναι το Παραμύθι Χωρίς Όνομα. Πρόκειται για ένα αλληγορικό και συγχρόνως διδακτικό παραμύθι που παρά την ηλικία του δεν παύει να είναι επίκαιρο και οπωσδήποτε απολαυστικό για τα παιδιά.

Τα γεγονότα της ιστορίας συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, όπου ο βασιλιάς της, ο Αστόχαστος, την έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής. Μονό ο γιος του, ο Συνετός μαζί με τη μικρή του αδελφή, την Ειρηνούλα, προσπαθούν να σώσουν τη χώρα τους. Ο Συνετός, (προφανώς τα ονόματα δεν είναι τυχαία- Παλάβω η βασίλισσα, Ζήλιω και Πικρόχολη οι άλλες δύο κόρες) κατορθώνει τελικά να εμπνεύσει στον απελπισμένο λαό εμπιστοσύνη και τελικά κατορθώνουν όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τους κακούς εισβολείς και να αναδιοργανωθεί το κράτος.

Ηλικίες: 9+

Ζωρζ Σαρρή, Ο θησαυρός της Βαγίας

Ένα βιβλίο μυστηρίου και αγωνιάς είναι ο γνωστός από τα παιδικά μας χρόνια θησαυρός της Βαγίας! Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αίγινα όπου μια παρέα παιδιών προσπαθούν να λύσουν ένα αίνιγμα από το παρελθόν, με σκοπό να βρουν έναν κρυμμένο θησαυρό. Τέλειο καλοκαιρινό βιβλίο για παιδιά με πολύ σασπένς!

Ηλικίες: 10+

Άλκη Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας

Γραμμένο το 1963, το καπλάνι της βιτρίνας είναι έργο σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία, ένα παιδικό μυθιστόρημα που γοητεύει και σήμερα τους μικρούς αναγνώστες.

Πρωταγωνιστές στο βιβλίο είναι δύο μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν στη Σάμο το 1936. Το καπλάνι είναι ένας βαλσαμωμένος τίγρης, που βρίσκεται μέσα στη βιτρίνα του σαλονιού του σπιτιού τους, και η αφορμή για τις μαγικές ιστορίες που τους διηγείται ο ξάδερφός τους, ο Νίκος, φοιτητής στην Αθήνα. Η παιδική αθωότητα των δύο κοριτσιών διακόπτεται απότομα με τη δικτατορία του Μεταξά και τα κορίτσια έρχονται αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η καταπληκτική πένα της Άλκης Ζέη περιγράφει πολύ ωραία το κλίμα της εποχής αλλά και την εφηβική ψυχοσύνθεση

Ηλικίες: 11+

Ιούλιος Βερν, Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Αυτό το τόσο κλασικό μυθιστόρημα είναι ένα έργο που μέχρι σήμερα αξίζει να διαβάζεται από τα μικρά. Οι καταπληκτικές περιγραφές του Ιούλιου Βερν αλλά και οι ολοζώντανοι ήρωές του είναι σίγουρο ότι θα συνεπάρουν τους αναγνώστες, και τα παιδιά θα μυηθούν εύκολα στη λογοτεχνία.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει πως μπορεί να κάνει τον γύρω του κόσμου σε 80 μέρες, και μαζί με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού, ξεκινούν το ταξίδι τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ