2015-08-25 07:27:10
Φωτογραφία για Καταγγελία κατοίκων: Για άλλη μια φορά παρατημένη στο έλεος ,η περιοχή του Αχέροντα... [photo]
Η περιοχή του Αχέροντα ποταμού είναι μοιρασμένη στον νομό Πρέβεζας και στον νομό Θεσπρωτίας. Την φετινή χρονιά οι δραστηρίοτητες της Ιππασίας μεταφέρθηκαν στον νομό Πρέβεζας στην περιοχή του Βουβοποτάμου. Χορις κάποια σχετική μελέτη και οργάνωση. 

Η δυσοσμία είναι έντονη για οποιονδήποτε επισκεφθεί την περιοχή. Με απόφαση της Δημάρχου Σουλίου εκδιώχθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις Ιππασίας από την περιοχή Γλυκής Θεσπρωτίας και εγκαταστάθηκαν στην απέναντι όχθη ,άναρχα χωρίς σχέδιο.

Με αποτέλεσμα οι χώροι που βρίσκονται τα άλογα να είναι γεμάτο κοπριές που δεν καθαρίζονται. Θυμίζει χαβούζα σύμφωνα με τα λεγόμενα κατοίκων της περιοχής. Παράνομο όλο το θέαμα.Επίσης η διαδρομή που ακολουθούν ορισμένοι είναι προς την σκάλα της τζαβελαινας και ο δρόμος στενός και τα άλογα να αφηνιάζουν ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ατύχημα.

Υπάρχει ένα συρματόσχοινο που ενώνει τις δύο όχθες για να μεταφέρει τους πολίτες επ αμοιβή , είναι μια αυτοσχέδια κατασκευή όπως λένε οι κάτοικοι,χωρίς προδιαγραφές με υψηλό κίνδυνο ατυχήματος βροχή καταγγελιών για το θέμα έχει γίνει αλλά δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.


Ένα τρίτο σημαντικό πρόβλημα είναι η συσσώρευση σκουπιδιών στην περιοχή.

Το ζήτημα αυτό ξεκινάει από την παράνομη εργασία κάποιων τσιγγάνων στην όχθη του Βοβοποτάμου λιώνοντας καλώδια και αφήνοντας απόβλητα στην περιοχή. Με ενέργειες των κατοίκων η αστυνομία έχει απομακρύνει δύο φορές τους τσιγγάνους αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα επιστρέφουν και αρχίζουν το καταστροφικό του έργο τους...
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ